Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva judicial contra el decret de Colau que limita les bicis compartides
  • CA

L’associació BiciTours ha anunciat que recorrerà el decret del govern municipal que limita el nombre de bicis i motos compartides a Barcelona. L’entitat, que aglutina empreses dedicades al lloguer de bicis i a les rutes turístiques, ha demanat la impugnació de la norma al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El recurs contenciós-administratiu presentat per l’associació recull l’avantatge que dona el decret a “unes poques empreses”. Segons BiciTours, el reglament permet a aquestes companyies aparcar les bicis “on millor convingui”, cosa que no poden fer altres operadors del mateix sector. Així, l’associació veu “greuge comparatiu” i “competència deslleial”. 

El decret que BiciTours ha portat als tribunals limita a 11.000 el nombre de bicis i motos compartides a la capital catalana. S’espera que al gener les llicències s’hagin atorgat a les diverses empreses que opten al concurs públic. 

Barcelona Comerç no participa en el recurs

En el seu comunicat, Bicitours deia que Barcelona Comerç particiaria del reciurs, però l’entitat de comerciants ho ha desmentit oficialment. En el seu comunicat, Barcelona Comerç, assegura que no és part recurrent i que “en cap cas s’ha atorgat apoderament” perquè es presenti cap recurs en el seu nom. 

“Barcelona Comerç va manifestar al senyor Borja Martínez-Sanz, com a president de Bicitours Barcelona, el suport a les seves al·legacions a favor d’una millora de l’ús de l’espai públic en benefici de tots, tal com ho fa amb altres entitats, sempre que les seves peticions estiguin dins del marc de la legalitat, però en cap cas s’ha legitimat ni Bicitours, ni el Borja Martínez-Sanz, ni tampoc la eva procuradora per actuar en nom de Barcelona Comerç davant de cap organisme, entitat o particular”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa