Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’odissea d’un tren Barcelona-Puigcerdà: sis hores i passatgers ‘amotinats’

Els passatgers que aquest divendres a la tarda realitzaven el trajecte entre Barcelona i Puigcerdà amb la línia R3 de Rodalies van viure una verdadera odissea per poder arribar al seu destí. Segons han denunciat els mateixos usuaris afectats a través de les xarxes socials, el maquinista pretenia deixar-los a Ribes de Freser perquè havia acabat la seva jornada laboral, ja que el recorregut es va allargar més del previst per una avaria en aquesta línia.

Després de sortir des de Barcelona a les 16.30 hores, una incidència va provocar que el tren no arribés a Ribes de Freser fins a les 22.30, quan el maquinista ja havia complert la jornada laboral estipulada per contracte. La intenció del conductor del tren era acabar el trajecte en aquesta població, però els usuaris es van “amotinar” al tren i finalment el maquinista va decidir continuar fins a Puigcerdà, tal com estava previst.

Fonts de Renfe recollides per l’ACN apunten que el conductor d’aquest tren de la línia R3 de Rodalies va fer la consulta al centre de gestió i va continuar el recorregut, completant d’aquesta manera un trajecte que es va allargar fins a les sis hores i que va requerir la utilització d’un bus per poder realitzar per carretera un tram d’aquesta línia entre Barcelona i Puigcerdà.

Barcelona-Andorra en dues hores i mitja amb tren

La Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat de connectar Barcelona i Andorra en tren. Aquest ambiciós projecte tindria un cost de 688 milions d’euros i permetria arribar de la capital catalana al principat en només dues hores i mitja.

La iniciativa ha estat proposada per la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura (FMSS), que considera que el trajecte podria tenir una demanda superior als 7.000 passatgers diaris. La infraestructura -que també tindria aturades a la Seu d’Urgell i al municipi d’Alp de la Cerdanya- podria estar enllestida de cara a l’any 2030 si els tràmits arrenquessin aquest mateix 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 05, 2022 | 11:36
    FRAN BCN novembre 05, 2022 | 11:36
    No sé si està mal redactat, el tren va continuar fins Puigcerdà o bé els passatgers hi van arribar amb bus. No obstant, tela el conductor, mentalitat de funcionari 100%
  2. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a novembre 05, 2022 | 13:01
    Serafí Bandarra i Grataconys novembre 05, 2022 | 13:01
    Això no pasa ni a cetre américa, pais que diria el Forges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa