Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres de millora de l’intercanviador de Plaça Espanya començaran a la primavera
  • CA

Les obres de millora de l’intercanviador de Plaça Espanya començaran a la primavera i està previst que acabin en tres anys i mig. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 8 milions d’euros les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de l’estació Plaça Espanya, on s’aturen les línies L1 i L3 del metro i diverses línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els treballs consistiran en l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’aquest intercanviador. L’intercanviador registra en conjunt més de 18 milions d’usuaris anuals.

En l’estació de l’L1, les principals actuacions previstes són la instal·lació d’un ascensor d’accés entre el carrer i el vestíbul en la confluència de la plaça amb l’inici del carrer Tarragona, l’ampliació del vestíbul situat al costat del centre comercial, la implantació d’un altre ascensor directe a l’andana en sentit Hospital de Bellvitge, la substitució de l’actual passarel·la metàl·lica de canvi d’andana per una de nova i la instal·lació de dos nous ascensors a l’extrem de les andanes.

Pel que fa a l’estació de l’L3, s’ampliarà el vestíbul i s’instal·laran dos nous ascensors, un dels quals anirà al carrer i l’altre connectarà amb el vestíbul de l’L1.També s’implantaran dos ascensors per connectar el vestíbul intermedi amb les andanes.

Per últim, s’adaptarà el passadís de connexió entre les dues línies de metro i entre l’L3 i FGC amb la supressió dels esglaons existents en ambdós extrems i la seva substitució per un sistema de rampes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa