La línia L3 del metro es veurà afectada aquest estiu pels treballs de retirada de l’amiant de les estacions i els combois del subsol barceloní. Aquesta actuació se centrarà en concret en les estacions del Liceu i Drassanes i obligarà a aturar el servei en aquestes dues parades durant gairebé dues setmanes.

Les intervencions -que s’emmarquen en pla de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per eliminar totes les restes d’aquest component de les instal·lacions i els vehicles de la companyia- arrencaran aquest dilluns 11 de juliol amb la reparació de diversos elements estructurals de les andanes serà Liceu. L’afectació no suposarà el tancament de l’estació, però sí que els trens no s’hi aturaran. Concretament, entre l’11 i el 19 de juliol, els trens de la línia L3 que circulin en sentit Zona Universitària no s’aturaran a l’estació. Del 20 al 31 de juliol, l’andana afectada serà la del sentit contrari: no s’aturaran a Liceu els combois que circulin en direcció a Trinitat Nova.

Pel que fa a l’altra estació afectada, les obres a la parada de Drassanes obligaran a deixar l’aturada sense servei entre l’1 i el 17 d’agost. En aquesta ocasió, donada la proximitat de les estacions properes, no hi haurà servei de bus llançadora mentre s’allarguin els treballs. La línia funcionarà amb normalitat de Zona Universitària a Paral·lel i de Liceu a Trinitat Nova.

Mesures de seguretat

Segons informa TMB en un comunicat, aquestes dues intervencions per eliminar l’amiant es realitzaran complint amb totes les mesures de seguretat requerides i amb la voluntat d’afectar el mínim possible el servei ordinari de la xarxa de metro. Les actuacions són una mostra més del compromís de la companyia amb aquest procés d’eliminació de l’amiant, que ja va aprofitar les obres de renovació integral de la via de la línia L5 que es va fer per Setmana Santa per retirar també l’amiant de l’estació de Maragall.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Vilatà. a juliol 11, 2022 | 07:48
  Vilatà. juliol 11, 2022 | 07:48
  L'amiant, si no se'l potineja és inofensiu, segur. Ara, si comenceu a remenar-lo és tota una altra cosa. I aixó passa perquè els governs municipals aprofiten l'ocasió per a fer-se veure. Però, si la cosa és massa complicada, aleshores..... Mireu, fa uns pocs anys, en plena campanya anti amiant, vaig denunciar públicament que les tubs de conducció de l'aigua potable de la població on visc, instal·lats l'any 1958, eren d'uralita. I tal jo com imaginava i pretenia, van tirar terra al damunt de l'assumpte i no se'n va parlar més.
 2. Icona del comentari de: Ana a juliol 11, 2022 | 08:05
  Ana juliol 11, 2022 | 08:05
  Como lo hago para ir a la avenida valcarcas si vengo de sabadell
 3. Icona del comentari de: Ana safont a juliol 11, 2022 | 08:06
  Ana safont juliol 11, 2022 | 08:06
  Como lo hago para ir a la avenida valcarcas si vengo de sabadell

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa