Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona culmina la transformació verda de la Meridiana a Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat la transformació del tram de l’avinguda Meridiana que correspon al districte de Sant Martí. La culminació d’aquestes obres permet tornar a obrir a la ciutadania la part d’aquesta artèria barcelonina que s’estén entre els carrers Mallorca i els de Navas de Tolosa i Josep Estivill.

Tal com ja es va fer en la zona de la Meridiana més pròxima a la plaça de les Glòries, els treballs en aquest nou tram han permès reduir la circulació de vehicles a un carril per sentit, tot conformant una rambla central de gairebé 10 metres d’amplada amb arbrat i habilitant un carril per a bicicletes de doble direcció segregat de la calçada.

Amb aquestes obres també s’han instal·lat nous passos de vianants repartits per tot el tram i s’ha aprofitat per eliminar un carril de sortida en la zona entre els carrers València i Mallorca, que en l’anterior reforma va quedar configurada com a quatre vies en comptes de tres.

Imatge virtual de la nova avinguda Meridiana / Ajuntament

Sant Andreu, el següent pas

Un cop culminada aquesta actuació, la previsió del consistori barceloní és poder continuar la transformació verda de la Meridiana amb l’inici a la tardor de les obres al tram que correspon al districte de Sant Andreu. Aquests treballs afectaran la zona que s’estén des dels carrers Navas de Tolosa i Josep Estivill fins al de Felip II i podrien estar enllestits de cara a l’estiu del 2023.

Més de 28 milions d’euros

Amb el tram de Sant Andreu, el projecte municipal per convertir l’avinguda Meridiana en un eix més verd haurà intervingut en total gairebé dos quilòmetres d’aquesta artèria de la capital catalana. La inversió pública en la iniciativa ascendeix fins als 28,4 milions d’euros, que hauran permès guanyar uns 560 arbres i prop de 10.000 metres quadrats de parterres i verd urbà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 09, 2022 | 12:31
    Anònim juliol 09, 2022 | 12:31
    Encara no han tret les tanques d'obra, i la meitat de rastells(bordillos) ja estan arrencats!
  2. Icona del comentari de: Isabel a juliol 13, 2022 | 02:06
    Isabel juliol 13, 2022 | 02:06
    Esteu deixant Barcelona feta una merda, i les arques del Ajuntament endeutades. El que costarà refer la ciutat!. FOTEU AL CAMP D'UNA VEGADA!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa