Els quatre radars que van entrar en funcionament a finals del passat mes de maig comencen aquest divendres a sancionar. En concret, els dispositius afectats estan ubicats en el túnel de les Glòries, en el túnel de la Rovira, en el túnel de Badal i a la ronda del Litoral, al seu pas pel Moll de la Fusta.

Aquests radars han funcionat aquests últims tres mesos de manera informativa, és a dir, que els conductors que han estat enxampats incomplint el límit de velocitat en aquests trams no han estat multats durant aquest període. La situació, però, varia a partir d’aquest mateix divendres, quan els infractors deixaran de rebre un avís on se’ls recordarà l’obligatorietat de complir amb els límits de velocitats que estableix la normativa i ja seran directament sancionats.

Segons informava el passat maig el consistori barceloní, els dispositius s’emmarquen en les accions del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 i en el vigent Pla Local de Seguretat Viària de Barcelona i tenen l’objectiu final de reduir els accidents i la sinistralitat en l’entorn urbà. Precisament, des del govern municipal recorden que l’excés de velocitat és un dels factors indirectes que més influeixen a l’hora d’agreujar els efectes dels sinistres.

En aquest sentit, tres dels quatre dispositius que des d’aquest divendres ja poden sancionar -els dels túnels de la Rovira i de Badal i el de la ronda del Litoral- marquen una velocitat màxima de 60 kilòmetres per hora en ambdós sentits de la marxa. Pel que fa al túnel de la Rovira, el radar està ubicat en el tram que va de la plaça d’Alfons el Savi fins a la rambla del Carmel. En el cas del túnel de Badal, el tram afectat va des de la plaça Cerdà fins a l’avinguda Diagonal. Per la seva banda, el dispositiu de la ronda cobreix la distància entre els tres túnels de la zona del Moll de la Fusta: el de Colom, el del Pla de Palau i el del Moll de la Fusta pròpiament dit.

Un doble radar de 50 km/h

El radar de les Glòries serà l’únic dels quatre que té un límit de velocitat de 50 kilòmetres per hora i que també afecta ambdós sentits de circulació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a setembre 02, 2022 | 13:59
    en fi setembre 02, 2022 | 13:59
    la kolau, ha de treure pasta d'on sigui, per recompensar el seu auto augment de sou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa