Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona crearà un nou carril bici per unir Lesseps i la ronda de Dalt
  • CA

La xarxa de carrils bici de Barcelona tindrà un nou tram per provar solucionar un preocupant problema de seguretat. L’Ajuntament té previst arrencar el pròxim mes de novembre les obres de la nova infraestructura que connectarà la plaça de Lesseps amb la ronda de Dalt passant pel barri de Vallcarca, una zona que actualment no té cap mena d’espai destinat als ciclistes.

Segons informa Betevé, el projecte del consistori barceloní contempla la instal·lació d’un carril per a bicicletes de pujada per evitar que els ciclistes hagin de conviure a la calçada amb la resta de vehicles en un tram amb un pendent considerable que requereix un esforç important si es vol pedalar fins a la part alta de Vallcarca.

La intenció municipal és que la nova infraestructura pugui connectar amb el tram de la xarxa que ja existeix des del 2018 a tocar del carrer d’Esteve Terrades, que permet a les bicicletes arribar fins a la ronda de Dalt. La instal·lació d’aquest carril bici entre la plaça de Lesseps i Vallcarca comportarà la pèrdua de diversos aparcaments de zona verda tant de cotxes com de motos i la reducció d’un dels carrils de circulació de baixada. En aquest sentit, els carrils de pujada es mantindran tal com estan actualment amb la voluntat de no haver d’alterar el servei de busos que hi circulen.

El carril s’ubicarà al costat de la vorera de la banda Llobregat i només servirà de pujada. Els ciclistes que vulguin utilitzar aquest carrer per baixar des de Vallcarca fins a la plaça de Lesseps hauran de continuar convivint amb els vehicles a la calçada, un fet que no és tan problemàtic tenint en compte el pronunciat pendent.

Proposta presentada als pressupostos participatius

Cal recordar que aquesta va ser una de les demandes veïnals de la zona de Vallcarca que es van presentar als pressupostos participatius del consistori barceloní. La proposta, però, no va acabar prosperant per aquesta via, de manera que l’Ajuntament ha optat per tirar-la endavant de totes maneres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Paco a setembre 29, 2022 | 09:56
    Paco setembre 29, 2022 | 09:56
    Ja era hora. Aquell tram és força complicat.
  2. Icona del comentari de: en fi a setembre 29, 2022 | 11:11
    en fi setembre 29, 2022 | 11:11
    però mantindrà un carril per a cotxes, des de casa la colau a l'ajuntament, i ´també el de casa la janet sanz fins a l'ajuntament
  3. Icona del comentari de: Fran BCN a setembre 29, 2022 | 13:43
    Fran BCN setembre 29, 2022 | 13:43
    Una altra frikada de la Colau
  4. Icona del comentari de: Pep a setembre 30, 2022 | 09:30
    Pep setembre 30, 2022 | 09:30
    Donc jo el faré servir! ??
  5. Icona del comentari de: Alicia a desembre 21, 2022 | 23:07
    Alicia desembre 21, 2022 | 23:07
    Jo també el faré servir! I si fan un, paral-lel a la Ronda de dalt, dons també, que fa molta falta! Gràcies !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa