Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona amplia la xarxa per a bicicletes de l’Eixample amb un nou carril
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dimarts un nou carril bici que servirà per ampliar la xarxa per a bicicletes del districte de l’Eixample. La flamant infraestructura està ubicada al carrer de Manso del barri de Sant Antoni, entre els carrers del Comte Borrell i l’avinguda del Paral·lel.

Segons informa el consistori en un comunicat, aquest nou carril bici unidireccional està segregat de la carretera i es troba situat a la vorera de la banda mar del carrer de Manso. La infraestructura compta amb separadors, zones avançades per bicicletes i semàfors específics per als usuaris d’aquesta via concreta.

Les obres per instal·lar aquest nou tram de la xarxa per a bicicletes de l’Eixample s’han dut a terme en diferents fases i han comportat el redisseny de les cruïlles del carrer de Manso amb els carrers de Viladomat i de Calàbria, on s’ha apostat de redistribuir les zones de càrrega i descàrrega, les parades de taxi i bicing i els contenidors.

Un dels objectius principals que persegueix l’administració local amb aquesta nova infraestructura és poder millorar la connexió entre el nucli antic del districte de Ciutat Vella i la zona de l’avinguda del Paral·lel. És per això que el nou carril bici connecta aquestes dues parts de la capital catalana a través de la superilla de Sant Antoni.

Set nous trams de carril bici

Cal recordar que en els darrers mesos s’han posat en marxa fins a set nous trams de carril bici a la ciutat: el carril bici del carrer de Sants, entre la Riera Blanca i Arizala; el de l’avinguda Meridiana, entre Mallorca i Josep Estivill; el carril bici del tram central de l’avinguda Diagonal, entre passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan; el tram de carril de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i la facultat d’Empresarials; el tram de carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers Pau Claris i Marina; el de la Ronda Guinardó, entre els carrers Vinyals i Cartagena; o el de Nàpols, entre la Travessera de Gràcia i Provença.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa Maria Martínez Bernat a setembre 20, 2022 | 11:09
    Rosa Maria Martínez Bernat setembre 20, 2022 | 11:09
    L Ajuntament hauria de replantejar-se el carril bici del carrer Aragó Es un perill pels vianants, per les bicis i patinet i pels usuaris dels parkings No hi ha visibilitat a les voreres donat que els contenidors i les terrasses dels bars obliguen a asomar el morro del cotxe per incorporar se Els carrils de vehicles del carrer Aragó són molt estrets i hi ha molta afluència de trànsit Si volem minorar el risc D accidents a la ciutat s haurien de treure els carrils Bici de les vies principals de Barcelona
  2. Icona del comentari de: Fran BCN a setembre 20, 2022 | 11:47
    Fran BCN setembre 20, 2022 | 11:47
    Que pesats amb les bicis, no tenen ja propis carrils?. Per cert hi ha carrers on no passen gaire bicis, llavors perquè els fan??...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa