Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 10 municipis que més visitants aporten diàriament a Barcelona

Ningú dubte que Barcelona sigui la ciutat referent de l’àrea metropolitana. Però un gran privilegi també comporta una gran responsabilitat. En el debat polític de la capital sovint apareixen veus que demanen anar més enllà i pensar en tots els que venen de fora, d’altres municipis propers que treballen o requereixen uns serveis que, a vegades, només estan a la capital. Unes veus que han estat presents en el debat de la Superilla, però que també apareixen per criticar el mal servei de Rodalies o la poca freqüència de pas d’algunes línies de bus interurbanes.

Ara bé, de quantes persones estem parlant? L’Oficina de Dades de Barcelona recull l’evolució diària de les persones no residents que es desplacen habitualment a Barcelona des dels municipis veïns. En total, segons les últimes dades, més de 365.000 persones baixen cada dia a Barcelona de les comarques properes. La majoria d’aquestes provenen de l’àrea metropolitana, però en el recull també apareixen les ciutats més grans del Vallès Occidental.

Panoràmica de la ciutat de Barcelona. Entrada a la ciutat des de Gran Via de l'Hospitalet. Ciutat de la Justícia, Sagrada Familia, Torre Agbar.
L’entrada a Barcelona des de l’Hospitalet de Llobregat, la ciutat que més visitants diaris aporta a la ciutat | Jordi Play

Les capitals del Vallès trenquen el domini de l’AMB

El municipi que més visitants deixa diàriament a Barcelona és, amb molta diferència, l’Hospitalet del Llobregat. Prop de 102.000 persones es desplacen des de la ciutat veïna a Barcelona cada dia. Unes xifres molt altes, però que queden lluny de les 141.000 persones que es desplaçaven el 2019. Badalona és la segona ciutat d’aquest peculiar rànquing, amb 76.500 persones diàries i també una davallada important si comparem les dades amb les de fa quatre anys. Santa Coloma de Gramenet, amb 25.500 persones, culmina el podi de ciutats amb més persones desplaçades diàriament a Barcelona.

Sabadell és la primera ciutat de fora de l’AMB que apareix en el rànquing. Apareix en quarta posició amb uns registres que envolten les 27.500 persones. La ciutat veïna, Terrassa, apareix propera amb xifres molt similars (26.900 persones). Cornellà (24.800), Sant Cugat (24.600), el Prat (23.600), Esplugues (20.300) i Sant Adrià del Besòs (17.000) completen els deu municipis que més visitants aporten diàriament a Barcelona.

Gràfic | D’on venen els visitants de Barcelona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa