Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
780 multes en una setmana per aparcar malament la moto
  • CA

Ofensiva de la Guàrdia Urbana contra les motos mal estacionades a la calçada a Barcelona. En una piulada, explica que en el marc de la campanya del 14 al 20 de març de Respecte als vianants, va posar 780 denúncies a la ciutat per estacionar a la vorera una motocicleta o ciclomotor sense deixar el mínim de 3 metres lliures per als vianants.

La ciutat compta a dia d’avui amb un total de 82.643 places d’estacionament per a motos senyalitzades a la via pública (sumant les de vorera i les de calçada), el que representa més del 40% de les places destinades a estacionament de vehicles a la ciutat, incloent també les de càrrega i descàrrega. A aquesta oferta d’aparcament també se li han d’afegir les places que resulten d’aplicar la normativa actual, que permet l’estacionament de motos a sobre de les voreres amb determinades condicions, així com també les places per estacionament de motos situades en els aparcaments fora de calçada.


Aquesta xifra de places de motos suposa un increment del 12,3% en els darrers dos anys.
També s’han reduït 228 places d’aparcament per a motos que estaven senyalitzades a sobre les voreres, tot i que encara en queden 4.744, que el consistori vol continuar baixant a calçada de manera progressiva.

Segons va explicar l’Ajuntament fa uns mesos quan va presentar les xifres de places de moto a la ciutat, “la vorera ha de ser un espai segur i amable, que ofereixi unes condicions adequades a les persones que es desplacen a peu i, especialment, a aquelles que tenen mobilitat reduïda o que s’han de moure amb cotxet per nadons”, va dir alehores Laia Bonet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa