Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘motosharing’ a Barcelona, a mig gas durant el confinament
  • CA

Les motos elèctriques compartides a Barcelona segueixen parcialment disponibles. Una de les dues empreses que dominen el mercat actualment, Yego, manté operatius els vehicles perquè els usuaris es puguin desplaçar fent-les servir. Tal com ha pogut comprovar aquest diari, es poden reservar motos de l’empresa i utilitzar-les per als desplaçaments, malgrat el confinament decretat des de dissabte 14 de març.

“Per als que no poden treballar des de casa, o per facilitar-te i agilitzar els teus trajectes indispensables en aquests moments, pensem que hem de continuar oferint una alternativa de transport”, reivindica Yego en un missatge adreçat als usuaris. També els insten a fer servir les motos per a coses “indispensables” i per “descongestionar” el transport públic. 

Cooltra tanca el servei

El confinament ha provocat que l’altra empresa amb més presència a la capital catalana, Cooltra, hagi decidit aturar el servei. El cofundador i director general de Cooltra, Timo Buetefisch, explica en conversa telefònica amb el TOT Barcelona que no ofereixen les motos als usuaris. Argumenta que la “poquíssima demanda” dels últims dies ha obligat l’empresa a aturar les operacions i no permetre el lloguer de motos.

Buetefisch defensa que Cooltra “se sotmet al que diuen les autoritats”. Ahir a mitja tarda els usuaris de les motos elèctriques de Cooltra van rebre un correu electrònic que informava del tancament del servei a la mitjanit. Per tant, avui ha estat el primer dia sense motos de Cooltra al carrer. “Estem molt afectats, l’impacte serà molt fort”, admet el cofundador de la companyia, que ha iniciat una guerra contra el concurs que repartirà les llicències de motosharing a Barcelona. 

“El més important ara és que caigui el nombre d’infectats”, conclou Buetefisch. Afegeix, per tranquil·litzar els usuaris, que “de seguida” que puguin tornaran a oferir les motos. 

El servei de motos compartides de Cabify, Movo, segueix operatiu, segons confirmen fonts de la companyia. Scoot, en canvi, no permet llogar motos durant aquests dies. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa