Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què no podràs anar a Sant Pol o Sitges a partir de dilluns?
  • CA

La batalla per les fronteres de les regions sanitàries durarà mentre hi hagi poblacions veïnes en diferents fases del desconfinament o en diferents zones, ja que mentre això passi serà impossible creuar determinades línies. Aquesta setmana una de les polèmiques més enceses s’han donat al carrer Riera Blanca, que fa de frontera administrativa entre Barcelona i l’Hospitalet i que ha deixat els veïns estorats perquè en teoria no poden travessar el carrer perquè això suposa canviar de regió sanitària i, per tant, és un acte prohibit segons les directrius del govern espanyol.

Dilluns les coses canviaran força, sobretot per als habitants de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que el ministeri de Sanitat ha accedit a unificar les tres regions sanitàries que la conformen i a partir d’ara tindran el mateix destí avançant o retrocedint de fase. Això farà que els barcelonins puguin visitar Terrassa, Matadepera, Arenys de Mar, el Montseny o Castelldefels, però en canvi no podran anar ni a Sitges, ni a Vilafranca del Penedès ni a Sant Pol de Mar o a Canet de Mar.

Prohibit el pas

Per què? Doncs hi ha dos motius. En el cas de Sitges, Vilafranca o Vilanova, el motiu és que la Generalitat ha decidit que el sector de l’Alt Penedès i del Garraf, que ja anava per lliure, avanci cap a la fase 2, mentre que la resta de l’àrea metropolitana continuarà a la fase 1. Això provocarà que els habitants de Gavà, per exemple, que fins ara podien anar a Sitges, a partir de dilluns ho tinguin prohibit però, en canvi, puguin anar fins a Mataró o fins al Montseny.

El cas de Sant Pol, Pineda, Calella o Palafolls és una mica diferent. El decret de la Generalitat del 2013 que defineix les regions sanitàries i els seus subsectors, vincula tota la part nord del Maresme al sector sanitari Girona Sud per una qüestió merament administrativa. D’aquesta manera, tots aquests municipis depenen d’una regió sanitària diferent de la de Barcelona i, a més, també avançaràn cap a la fase 2 el dilluns pròxim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa