Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro de Barcelona viu 24 hores negres en incidències

El metro de Barcelona ha viscut 24 hores negres en incidències, al llarg del dilluns, 11 de març, i el matí del dimarts, 12 de març. No tots els problemes han tingut la mateixa repercussió, però lluny de ser una situació esporàdica, les avaries s’està repetint de forma recurrent. A aquestes cal afegir-hi altres afectacions al servei, com assistències sanitàries o incidències alienes a l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El passat gener, el TOT Barcelona ja va alertar que les incidències van créixer un 25% al llarg del 2023, fins a les 440 totals. Aquest dimarts al matí hi ha hagut afectacions a les línies L1 -de cinc hores, fins que s’ha resolt totalment-, L2 i L5, ha informat TMB a través de la xarxa X. I el dilluns 11, la xarxa va patir també diversos problemes, el més important dels quals va ser a l’L9 i L10 sud, amb tres hores amb part del servei tallat.

A les 7.14 hores del dimarts, TMB ha informat d’una incidència tècnica a l’estació de l’avinguda del Carrilet de l’L1. El que en un principi era una freqüència de pas alterada, s’ha convertit en un tall de la línia. A les 09.06, l’L1 només funcionava entre Hospital de Bellvitge i l’avinguda del Carrilet i entre Florida i Fondo, és a dir, el servei estava interromput entre les parades de l’avinguda del Carrilet i Florida. Al llarg del matí, TMB ha posat en marxa un servei especial de bus per cobrir el tram tallat. L’avaria no s’ha resolt fins a les 12.09, prop de cinc hores després de l’inici.

Assistència sanitària a l’L2

Una altra de les incidències s’ha viscut a l’L2. A les 09.42, el servei s’ha aturat per una assistència sanitària a l’estació de Sant Martí i tres minuts després, la línia s’ha tallat entre les parades del Clot i la Pau. Durant uns 20 minuts, l’L2 només ha funcionat entre Paral·lel i Clot i entre la Pau i Badalona Pompeu Fabra. Segons TMB, el servei s’ha restablert a les 10.05. Aquest pròxim estiu, l’L2 viurà un important tall per obres en el seu tram central que durarà entre cinc i vuit setmanes.

A les 11.20 hores, les xarxes socials de TMB han informat de l’avaria d’un tren a l’estació del Carmel de l’L5, tot i que en aquest cas el servei s’ha restablert amb rapidesa i només hi ha hagut freqüència de pas alterada dels combois.

Tall a l’L9 i L10 sud, el dilluns

El dilluns 11 de març, el metro va viure també diverses incidències. A les 09.04, el servei de l’L1 es va aturar per una assistència sanitària a l’estació de la Sagrera; a les 10.21, la freqüència de pas de la mateixa L1 es va veure alterada per l’avaria d’un tren a Bellvitge; a les 11.40, l’L3 va patir una freqüència de pas alterada per una incidència a l’estació d’Espanya, i a les 13.52, l’L9 i L10 sud es va aturar per una incidència tècnica a la Torrassa. L’avaria no va quedar resolta totalment fins a les 16.46 hores, tres hores després. Mentre va durar el problema, el servei va ser parcial.

Més notícies
Transport públic a Barcelona. TMB, metro.
21.02.2024, Barcelona
foto: Jordi Play
Una incidència a Glòries col·lapsa tota l’L1 del metro
Notícia: Una incidència a Glòries col·lapsa tota l’L1 del metro
Comparteix
L'avaria ha provocat que la línia 2 també patís aglomeracions al llarg de la tarda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa