Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més taxistes treballant pel Mobile World Congress
  • CA

Els taxistes intensifiquen la seva presència als carrers a partir de dissabte per fer front a l’augment de la demanda. Fins al 16 de març els dissabtes i diumenges 7.000 taxis podran treballar de 18 a 6 hores, ja que s’elimina l’obligació de descansar, és a dir, es liberalitza el servei. Aquest nombre suposa un 20% d’augment de taxis els caps de setmana. Els taxistes per llei estan obligats a deixar el cotxe un dia a la setmana. Tot i així, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, matisa: “No té res a veure amb la marxa d’Uber i Cabify”.

De fet, l’augment de taxistes a la carretera coincidirà amb el Mobile World Congress, com ha succeït altres anys. L’Institut Metropolità del Taxi (IMET), l’òrgan regulador del sector, explica en un comunicat que “les 10.523 llicències quedaran liberalitzades com en les darreres edicions d’aquest important esdeveniment per a la ciutat”. El que serà novetat enguany és que la liberalització total – tots els taxistes podran treballar i no descansar – començarà el cap de setmana anterior al Mobile, és a dir, el 23 de febrer. Tot i així, es portarà a terme de 18 a 6 hores. 

La decisió s’ha pres aquest matí a la Taula Tècnica del Taxi, on han participat diverses associacions del sector. Totes han estat d’acord en aplicar la liberalització. A la reunió han estat Élite Taxi, Taxi Companys, l’Associació Empresarial del Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa