Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estació de Sants estrena lavabos ‘premium’ de pagament
  • CA

L’estació de Sants de Barcelona s’ha convertit en la primera de Catalunya en incorporar un servei de lavabos de pagament. L’empresa holandesa One Hundred, que es va adjudicar la gestió dels lavabos a diverses estacions d’Adif a tot l’estat, vol canviar el concepte “pausa per anar al servei” i aposta per un lavabos públics premium que tindran una tarifa d’1 euro per ús, segons ha explicat la companyia. Aquesta quantitat es podrà recuperar en “forma de descompte a les botigues de la mateixa estació o en productes de conveniència del punt de venda One Hundred”.

“Quan parlem d’innovació, pensem en desenvolupament tecnològic, però mai en banys públics”, ha dit el cònsol honorari dels Països Baixos a Barcelona, Dirk Kremer. “Per tant, és positiu veure com un grup d’empresaris i inversors holandesos innoven en aquest sector. Punts importants com la higiene, la seguretat i la neteja són els pilars d’un servei, abans mancat d’aquestes prestacions”.

Interior del lavabos de l’estació de Sants / One Hundred

Miralls motivacionals

Els nous serveis de Barcelona Sants, que segons Adif Alta Velocitat tenen l’objectiu de millorar la qualitat del servei als usuaris, estan situades al costat de l’entrada del pàrquing de l’estació a la planta baixa, i compten amb 60 metres quadrats. Disposen de lavabos per a dones, homes, i un espai amb canviador per a nadons. Així mateix disposen de bany adaptat per a persones amb discapacitat. Els lavabos compten amb innovadors serveis com tocador i miralls motivacionals amb informació a temps real sobre el temps o consells d’higiene, ha informat la empresa. 

Les instal·lacions es completaran, el proper mes d’octubre, amb l’obertura d’un nou nucli de 120 metres quadrats que comptarà amb servei de dutxa i punt per revisió de salut, el que convertirà aquesta estació en la primera de Catalunya, i segona d’Espanya, amb aquestes prestacions. El punt per a revisió de salut serà l’espai on poder prendre’s la pressió, mesurar la freqüència cardíaca i la saturació d’oxigen en sang, pesar-se, calcular l’índex de massa corporal (IMC) i mesurar-se. Aquestes segones instal·lacions també comptaran amb punt d’aigua gratuït, sala de lactància, lavabo per a família amb inodor per a nen i canviador per a nadons, i experiència de vapor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa