Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les xifres de l’operació tornada de Setmana Santa, pròximes als registres prepandèmia

Més de 485.000 vehicles ja han retornat de les vacances de Setmana Santa a l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les 20 hores d’aquest Dilluns de Pasqua, segons les últimes dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Es calcula que en l’operació retorn d’aquesta Setmana Santa, que es va iniciar diumenge a les 12 del migdia i s’allargarà fins aquest Dilluns de Pasqua a les 22 hores, tornaran a la zona de Barcelona entre 514.800 i 585.000 vehicles. Els que han retornat fins ara, 485.426 en total, són un 7,3% menys respecte a la Setmana Santa del 2019 i un 22,9% menys en comparació amb fa dues setmanes, quan el dilluns era laborable.

Durant la tarda hi ha hagut set accidents que han comportat complicacions. Les retencions més destacades han estat a l’AP-7, entre Cardedeu i la Roca del Vallès, on hi ha hagut uns sis quilòmetres de retencions cap a les 6 de la tarda en sentit sud i abans del peatge, agreujades per un accident que ha tallat un carril de circulació. Cal destacar que en aquesta zona s’ha pogut veure un gran nombre de caravanes, autocaravanes i furgonetes ‘camper’.

També s’han registrat cues d’un quilòmetre a l’A-2 a Cervera en direcció a Barcelona per un accident, i un quilòmetre a la T-203 al Catllar en els dos sentits per un altre accident. A la C-61 un accident també ha provocat retencions de 2 quilòmetres perquè s’ha tallat en els dos sentits de la marxa a Vallgorguina, i a Ripollet la C-58 ha registrat un quilòmetre i mig de cua per un sinistre en sentit Sabadell. L’autovia C-16 ha estat tallada prop d’una hora des de poc després de les 5 de la tarda a Casserres en sentit Berga per un accident, cosa que ha provocat 2,5 quilòmetres de retencions, i l’Eix Transversal també ha patit un tall de carril a Sant Fruitós de Bages per un accident i ha registrat un quilòmetre de cua en sentit Vic.

A banda, a la N-340 s’han registrat retencions a l’Arboç del Penedès i el Vendrell, 4 quilòmetres, i a Castellet i la Gornal, dos quilòmetres, en sentit Barcelona; també a la N-II a Vilamalla (Alt Empordà) en sentit sud s’han produït quatre quilòmetres de cues; a la C-55, dos quilòmetres més a Castellbell i el Vilar en sentit Abrera; i a l’A-2, un quilòmetre de retenció a Pallejà (Baix Llobregat) en sentit Barcelona.

Al matí, i també de retorn cap a l’àrea de Barcelona, les aturades més destacades han estat els set quilòmetres a la C-31 a Sitges, en els dos sentits per un accident; la N-340 al Vendrell, 5 quilòmetres, i a l’Arboç del Penedès, 4 quilòmetres; la C-31, a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), 5 quilòmetres, i la C-65 a Llagostera (Gironès), tres quilòmetres.

Per minimitzar les cues, el Servei Català de Trànsit ha habilitat mesures especials de regulació a la C-31 a Santa Cristina d’Aro, a la C-16 a Cercs i Berga, a la C-55 a Castellgalí-Manresa, a la C-32 entre el peatge de Vilassar i la B-20 i entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat, a l’AP-7 entre Maçanet de la Selva i la Roca del Vallès i entre Vilafranca del Penedès i el peatge de Martorell, a la C-17 a Ripoll, a la C-65 a Cassà de la Selva, i a la C-14 entre Reus i Montblanc. També s’ha oberta el carril bus-VAO de la C-58 en sentit sud per a tots els vehicles excepte els camions.

Pel que fa a les cues d’aquest diumenge a la tarda, molt més importants que les d’aquest dilluns, les principals van ser els 12 quilòmetres a l’AP-7 a la Roca del Vallès i 12 més a Hostalric per un accident; la N-II va registrar tres quilòmetres de cua a Figueres, 12 a Tordera i dos a Pineda de Mar; la N-340 en va tenir vuit a Coma-ruga, tres a Altafulla i dos a l’Arboç; la C-17 en va tenir deu a Granollers i dos a Ripoll; la C-35 en va tenir deu a Sant Celoni; la C-31, vuit més a Santa Cristina d’Aro; la C-16, cinc a Berga i sis a la Nou de Berguedà; i la C-55, tres quilòmetres a Castellgalí.

Des de l’inici del dispositiu especial de Setmana Santa, el divendres 26 de març a les 3 de la tarda fins aquest dilluns a les 8 del vespre, hi ha hagut dues víctimes mortals en dos accidents a les carreteres catalanes. El primer va ser divendres passat, 2 d’abril, cap a les 17.55 hores, en un xoc frontal entre dos cotxes al quilòmetre 39 de la C-55, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), on un dels dos conductors, M.C., marroquí de 40 anys i veí de Solsona, va resultar ferit molt greu i va morir posteriorment a l’Hospital de Manresa. El segon accident mortal va ser l’endemà dissabte, a les 18.04 hores, quan un motorista va patir una sortida de via i va caure al quilòmetre 11 de la BV-2115, a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). L’únic ocupant, M.C.B., de 21 anys i veí de Vilanova i la Geltrú, va morir.

Nou comentari

Comparteix