Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les noves estacions del Bicing acaben la conversió i sumen usuaris
  • CA

Ja han canviat totes les estacions ‘normals’ del Bicing pel nou sistema. L’Ajuntament ha acabat el procés de substitució de parades de Bicing que va iniciar el gener passat. Ara, als espais on s’acumulaven les bicicletes mecàniques –les més freqüents– seran mixtes i també s’hi podran trobar d’elèctriques, que cal diferenciar-les per un símbol elèctric al parafang posterior i a la cistella. És una de les principals característiques del canvi d’estacions, ja que les bicicletes amb energia recarregable tenen el mateix tipus d’ancoratge que les mecàniques.

Pel moment, no s’han acabat de convertir les estacions del Bicing elèctric per fer-les mixtes també, però està previst que aquest procés finalitzi el 31 de març. A partir de l’endemà, es farà una primera introducció de 300 bicis elèctriques noves i els pròxims mesos, de manera gradual, s’introduiran més vehicles a la flota fins arribar a les 1.000 a principis de 2020. 

Amb les 424 estacions del nou Bicing finalitzades, s’incorporen també els nous serveis afegits pels més de 105.000 usuaris del sistema, tot i que les opcions més innovadores caldrà esperar un mes per veure-les en funcionament. De moment, ja es pot fer ús del Bicing tots els dies de l’any a tothora, és possible allargar 10 minuts extra el temps del trajecte a través de l’app i es pot escollir entre les dues opcions de tarifes: la plana i la d’ús ocasional. A finals d’abril, però, quan ja s’hagin incorporat les noves bicicletes elèctriques, se sumaran l’opció de fer una prereserva de cinc minuts abans d’agafar la bici i la possibilitat de gestionar l’accés amb la tecnologia NFC des del mòbil directament. 

Des de l’Ajuntament celebren que les bicicletes del nou Bicing acumulen uns 40.000 usos diaris. Això suposa vuit usos per bicicleta cada dia de mitjana i és superior a la del sistema anterior. El govern assegura que això “mostra la bona acceptació que ha tingut el nou sistema entre els usuaris i usuàries”. A més, anuncien que es manté el ritme de nous usuaris, amb un increment 3.424 abonats des de la introducció del nou Bicing.

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha afirmat que amb tot aquest desplegament “es normalitzarà l’ús de la bici i el farà més accessible a tothom”, en referència al pas final d’ampliar les estacions de Bicing a la ciutat. Està previst que a principis de l’any vinent s’hagi ampliat la cobertura del sistema amb 95 parades noves repartides entre els deu districtes de Barcelona. 

Una Festa de la Bici que dobla participació

Pel que fa a la Festa de la Bici, que s’ha celebrat aquest mateix diumenge, s’ha reivindicat l’ús del vehicle amb una participació que ha doblat la de l’any passat. 6.000 persones han participat al recorregut que ha passat per l’Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella. 

Segons la quarta tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, “la bicicleta forma part del paisatge de la ciutat, fet vinculat a les polítiques de transport sostenible, millora del medi ambient i amb la salut com a eix central”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa