Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’emprenedor Pep Gómez planteja a ‘Redondea’ el futur sostenible de la mobilitat urbana
  • CA

L’emprenedor Pep Gómez ha publicat Redondea (Profit Editorial), en el qual analitza tots els aspectes necessaris per a repensar la mobilitat urbana d’una forma sostenible entenent que és necessari canviar el model perquè l’actual, “a més del gran impacte mediambiental, provoca importants efectes sobre la salut dels habitants de les grans ciutats”. A partir d’aquesta idea, Gómez reflexiona sobre els aspectes que van des de la sostenibilitat a la mobilitat, passant per les transformacions culturals, arquitectòniques i tecnològiques i apel·la al fet que hem de passar d’una propietat privada que s’ha demostrat “inefectiva a una altra que sigui compartida”.

Segons Pep Gómez, el futur passa per no tenir un sol vehicle, sinó múltiples (cotxe, moto, patinet…) interconnectats entre ells i sumats a l’ús del transport públic existent, i defensa que aquesta xarxa és la que permetrà aconseguir “unes ciutats més habitables i eficients en els múltiples desplaçaments existents, alguna cosa que tots els governs s’han fixat com a objectiu”.

La nova mobilitat

“El repte està en la necessitat de poder entendre tots els conceptes que envolten aquest canvi per a poder actuar. Les empreses, organismes públics, organismes reguladors, la població, etc., hem de ser capaces d’entendre la realitat i actuar en conseqüència per a preparar-nos per la nova mobilitat que no és que estigui arribant, sinó que ja és aquí i ho fa per a quedar-se”, defensa l’autor.

Pep Gómez, de 28 anys, va fundar amb poc més de 18 anys Fever, una plataforma mundial de descobriment d’oci, la qual cosa li va servir per a aconseguir la beca NYC Venture Fellows per gestionar els espectacles i esdeveniments de la Gran Poma. També és assessor d’empreses com Asics o Pressa.

Gómez va ser nomenat president de NUMA Growth, un programa d’inversió en startups i empreses tecnològiques del Barcelona Mobile World Capital i també és cofundador de la incubadora de negocis ‘The Collider’, un venture builder que impulsa projectes de transferència de tecnologia de les universitats espanyoles. En 2018 va fundar Reby amb la inversió d’un dels primers impulsors de Tesla i amb la mirada posada a transformar la mobilitat urbana cap a un model sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa