Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La regidora de Mobilitat creu que “no és el moment del peatge urbà”
  • CA

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha considerat aquest dijous que “no és el moment” d’implantar cap peatge urbà a la capital catalana. Alarcón ha contestat d’aquesta manera a la proposta que feia aquest matí Barcelona Global com a mesura per descongestionar la ciutat en vistes a la finalització dels peatges de les autopistes. La regidora ha optat per “consolidar” les mesures que s’han posat en marxa, com la Zona de Baixes Emissions, abans d’aplicar-ne d’altres que puguin donar la sensació a la ciutadania que l’únic que se’ls proposa és pagar, “i menys en un moment de crisi econòmica”.

La regidora ho ha dit en un acte a la Casa Seat per presentar l’informe amb les propostes per a la mobilitat a Barcelona en què hi han intervingut el president del RACC, de FGC, la mateixa Alarcón i el conseller delegat de BCN Global, Mateu Hernández, i la presidenta Aurora Catà, entre d’altres.

Cal recordar que l’entitat Barcelona Global ha plantejat el peatge pensant que en els propers mesos s’acaben les concessions de les autopistes. Hernández ha apuntat que aquesta circumstància pot tenir efecte en les entrades i sortides a Barcelona, on habitualment hi ha mig milió de desplaçaments diaris.

Per això, ha proposat posar aquesta mesura sobre la taula, que també podria tenir efecte sobre l’aparcament, que complementaria la Zona de Baixes Emissions, ja vigent i que, ha dit, és un instrument més enfocat a la regulació de la contaminació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa