Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La por al contagi fa pujar els abonaments al Bicing
  • CA

Més de 6.700 barcelonins s’han apuntat al Bicing en la represa del servei després del confinament, enmig d’un clima de reticències a usar el transport públic en hora punta per por a les aglomeracions. El servei de bicicletes municipal va estar 70 dies aturat, perquè en un primer moment l’Ajuntament de Barcelona veia perill de contagi en l’ús recurrent dels vehicles i en especial dels manillars. El passat 23 d’abril el consistori el va reobrir, molt pressionat per les entitats pro-bicicleta, demanant als usuaris que facin servir guants i mascareta i es rentin bé les mans abans i després de cada trajecte.

En un mes i escaig, els usos del Bicing han anat pujant i ja se situen en quasi 35.000 al dia, el que suposa el 69% de l’activitat d’un dia estàndard. “Els nous abonaments, que durant aquest mes de maig han arribat a doblar el ritme de creixement habitual, consoliden la confiança dels usuaris”, presumeix el consistori en un comunicat aquest dilluns. Actualment són sòcies del Bicing quasi 120.000 persones. “Ha esdevingut un mode de transport individualitzat, segur, saludable i sostenible, que a la vegada serveix per descongestionar el transport públic”, afegeix la nota.

Per compensar l’aturada del servei, tots els usuaris sumaran 70 dies extra als seus abonaments. En paral·lel, el servei prossegueix l’ampliació que tenia prevista, amb 97 noves estacions i 1.000 bicicletes més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa