Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plantilla de bus accepta l’acord sobre el nou conveni
  • CA

La plantilla de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha ratificat l’acord que prorrogava el conveni del bus fins a finals del 2021 en un referèndum, segons ha informat la UGT en un comunicat. La pròrroga és del conveni que expirava a finals del 2019 i serà d’aplicació per dos anys: per a aquest 2020, en què no hi ha hagut conveni, i tot el 2021. Les negociacions van arrencar al voltant de l’octubre del 2019 però es van allargar fins que va arribar la pandèmia i van quedar aparcades.

Les dues parts van arribar a un preacord divendres passat que contemplava millores pels treballadors com ara un increment salarial del 2% més un 0,3% variable. Altres punts que inclou l’acord són un augment en conceptes adreçats a afavorir la igualtat i la conciliació laboral. El sindicat informa que l’acord inclou la inclusió de la quantitat per objectius en les taules salarials, l’eliminació dels torns partits o la seva inclusió en la jornada i el reestabliment de les jubilacions parcials.

Així, el camí per a TMB es fa més fàcil, ja que el conveni per al bus ja està enllestit. Queda, però, la negociació sobre el nou conveni per a la plantilla de metro. De forma insòlita, els convenis de Ferrocarril Metropolità de Barcelona (FMB), encarregada del metro, i el de Transports de Barcelona (TB), que gestiona la xarxa de bus, s’han negociat alhora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa