Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les protestes dels taxistes perden força tot i la situació límit del sector
  • CA

Els taxistes han tornat a fer aquest dimecres una marxa lenta per reclamar ajudes i moratòries “indefinides”, tant dels interessos com de les quotes dels crèdits, tot i que ha sigut menys multitudinària que altres dies. 122 cotxes, segons dades de la Guàrdia Urbana, han sortit de Plaça Espanya i han circulat per Gran Via, Urgell i avinguda Sarrià, fins a arribar davant de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, al carrer Josep Tarradellas. Allà, els representants d’Elite Taxi s’han reunit amb el director general de Transports de la Generalitat, David Saldoni, i el sub-director general d’Ordenació del Transport i Desenvolupament Sectorial, José Maria Fortuny.

El president d’Elite Taxi, Olivier Contel, ha fet una valoració “no molt positiva” de la trobada i ha anunciat que aquest dijous intentaran parlar amb l’Ajuntament de la ciutat per aconseguir una regulació horària “més efectiva” i reclamar ajuts. Aquest dimecres, el sector ha reclamat ajudes directes i aturar els embargaments amb moratòries “indefinides”, tant d’interessos com de quotes. “Comencen els desfalcaments de les cases, les llicències i els cotxes. Ja no podem més”, ha alertat la Marian Rivera, d’Elite Taxi, en declaracions a l’ACN.

Regulació de l’oferta

L’associació també ha demanat que es reguli l’oferta per evitar que els taxistes hagin de treballar tota una jornada només per cobrir les despeses diàries. “El passat diumenge hi va haver companys que van estar deu hores al carrer per guanyar deu euros”, ha lamentat el membre d’Elite Taxi, Cesc Roca. L’entitat també ha demanat al Govern regular els dies de festa de les VTC a través d’identificacions obligatòries en els parabrises dels vehicles. El president d’Elite Taxi, Olivier Contel, ha assegurat que un 80% d’aquests cotxes treballen en els dies que tenen festa obligatòria. “Ja tens poca feina, no pots treballar, t’estan embargant la llar i veus com gent que no pot treballar està fent-ho”, ha lamentat.

La convocatòria ha començat a dos quarts de nou del matí a les torres venecianes de Plaça Espanya. D’allà, els més de 120 vehicles han fet una marxa lenta per Gran Via, el carrer Urgell i avinguda de Sarrià fins a arribar davant de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. Els representants d’Elite Taxi han tingut una reunió amb Saldoni i Fortuny. La trobada ha començat a les deu del matí i ha finalitzat prop d’una hora després. Contel ha valorat la reunió amb un “2 sobre 10”, tot i que ha celebrat la predisposició de la Conselleria a parlar amb el sector. “Sortim amb la sensació d’estar envoltats de bones paraules i intencions, però cap cas concret”, han assegurat des de l’associació. Contel ha afirmat que el Govern està “lligat de mans” per la falta de competències en aquesta matèria i ha confiat que votin en contra del decret d’estat d’alarma, que es debatrà aquest dijous al Congrés dels Diputats.

Ajudes en camí

Per la seva banda, el Govern els ha assegurat que està treballant perquè el sector es pugui veure beneficiat per partides directes destinades al fons Covid. Així mateix, els ha informat que el nou decret del govern espanyol només concedeix la potestat per regular el confinament nocturn i que, per tant, no permet regular directament l’oferta de taxis. Al mateix temps, la Conselleria ha informat els representants d’Elite Taxi que estan mantenint converses amb Avals, encarregat de gestionar l’aval de milers de llicències per un import de gairebé cinc milions d’euros, perquè es puguin concedir noves moratòries als préstecs.

A la sortida de la reunió, Contel ha explicat les novetats als taxistes presents a la concentració i han votat tornar a concentrar-se aquest dijous, en aquest cas davant l’Ajuntament de Barcelona, per reclamar al consistori una regulació horària “més efectiva”, davant el descens de la demanda. Contel ha assegurat que el sector està disposat a arribar fins “a on faci falta” i ha obert la porta a anar a manifestar-se a Madrid o fer una acampada a la plaça Sant Jaume.

“Estem morts”, ha lamentat. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat Rivera, que ha assegurat que el sector no està fent una petició al Govern, sinó que es tracta d’un SOS. “Ens estem morint”, ha reiterat. Per a Roca, el sector està travessant el “pitjor moment de la història”. “No estem disposats que la mala gestió dels polítics ens obligui a perdre-ho tot”, ha afirmat el membre d’Elite Taxi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa