El Jutjat número 7 del Contenciós-Administratiu de Barcelona ha acceptat el recurs presentat pel grup municipal de JxCat per reclamar accés a tots els informes de seguretat i viabilitat que ha fet l’Ajuntament de Barcelona per avalar la instal·lació dels polèmics blocs de formigó que hi ha als carrers Consell de Cent i Girona, segons ha informat la portaveu del grup, Elsa Artadi.

“És un capítol que ja hauria d’estar tancat si el govern municipal fos transparent”, ha lamentat Artadi, que ha explicat que amb l’acceptació del recurs el govern d’Ada Colau haurà d’entregar tots els informes que el partit porta demanant des de l’estiu. A més, la portaveu de JxCat ha avançat que presentaran un segon recurs per reclamar la seva retirada definitiva.

Informes incomplets

“Al juliol vam demanar la seva retirada urgent perquè eren perillosos per les motos, els vianants i les bicicletes”, ha recordat Artadi. “També vam demanar l’accés a l’expedient sencer per veure com es justificava la seva presència i durant sis mesos s’hi han negat”. Al desembre la fiscalia va arxivar la seva investigació després que un advocat presentés una denúncia sobre la seva perillositat.

La regidora ha lamentat que fins al novembre no van rebre cap document i que els informes que els va facilitar l’Ajuntament eren “incomplets i posteriors” a la mesura. També ha criticat que no s’hagi fet públic un informe de la Guàrdia Urbana que es va filtrar a la premsa i que qüestionava la seguretat dels blocs de formigó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa