La futura estació de la Sagrera ja té projecte guanyador

L’estudi b720 Arquitectura s’ha adjudicat el concurs, que està pendent de signar

L’estudi b720 Arquitectura ha guanyat el concurs per dissenyar la futura estació de la Sagrera, segons ha avançat la Vanguardia i han confirmat al TOT Barcelona fonts del consorci Barcelona Sagrera Alta Velocitat, que han preferit no donar més detalls fins que el contracte definitiu s’hagi signat. El comitè d’experts ha escollit per unanimitat el projecte de l’estudi de Fermín Vázquez, que s’ha imposat als altres set candidats.

El projecte guanyador, que serà presentat en els pròxims dies, segons assegura el diari del Grup Godó, inclou tota l’arquitectura de l’estació i la urbanització del seu entorn, que tindrà una pèrgola de fusta per integrar l’edifici amb el parc i la plaça, una proposta que ha agradat molt al jurat del concurs. A l’interior hi haurà un gran pati que permetrà accedir a les diferents andanes de Rodalies i d’Alta Velocitat.

El consorci Barcelona Sagrera Alta Velocitat –format per Adif, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona– va adjudicar el concurs fa dues setmanes i, una vegada s’hagi signat el contracte, l’estudi b720 Arquitectura, juntament amb Ayesa Ingeniería y Arquitectura i Pegi Engineering, tindran dos anys per redactar els projectes, que tenen un pressupost de 5,2 milions d’euros. L’estudi ha estat implicat en altres projectes icònics de la ciutat com la torre Agbar, els Encants Nous o la Ciutat de la Justícia.

Nou comentari