Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La L10 estrenarà la parada de Zona Franca a principis de l’any que ve
  • CA

La L10 estrenarà nova parada a principis de 2020, concretament al llarg del primer trimestre. Serà la de Zona Franca, situada al carrer A i a tocar de les seus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), així com d’un parc de bombers i una comissaria de la Guàrdia Urbana. Així ho ha anunciat el conseller de Territori, Damià Calvet, que ha detallat que les obres l’última fase de les obres començarà avui i tindrà un cost de 3,5 milions d’euros. El cost total de l’estació se situa en els 40 milions d’euros.

Aquesta part del finançament és el que ha retardat la inauguració de l’estació, que està acabada en un 98%. Per fer el 2% restant, però, Calvet ha explicat que els 3,5 milions han sorgit de les licitacions per a les obres de les estacions de Foc, Provençana i Foneria, també de la L10. Les intervencions a aquestes estacions van costar menys diners del previst inicialment, i l’estalvi s’ha pogut destinar a la de Zona Franca.

Després de Zona Franca, esperen acabar les obres de tres estacions més de la L10 que recorreran el polígon industrial. Per fer-ho, però, necessitaran 11 milions que podrien sortir dels pressupostos de la Generalitat -pendents de suport al Parlament- o d’un estalvi en les obres de la L9.

Ciutat de la Justícia, aquest mes

Respecte a aquesta línia, el conseller ha avançat que al llarg d’aquest mes s’inaugurarà l’estació de Ciutat de la Justícia. Aquesta estació se sumarà a Foc, Foneria i Provençana. La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha celebrat l’inici de les obres a Zona Franca i la inauguració de Ciutat de la Justícia en qüestió de dies. Ha agraït que “moltíssims” treballadors de TMB, l’AMB i altres empreses del voltant podran arribar a la feina en metro.

Calvet ha destacat que l’estació de Zona Franca acollirà uns 3.600 viatgers al dia i que arriba en un moment idoni ja que coincidirà amb la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que ha qualificat d’un “moment sensible”. 

Sobre la finalització de la L9, que ja va avançar que prioritzaria els pressupostos de l’any que ve, ha especificat que tindrà un cost de 970 milions, 740 dels quals seran finançats a través del Banc Europeu d’Inversions (BEI). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa