Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La insegura parada de bus que fa empipar passatgers i ciclistes
  • CA

És una parada de bus efímera -just es preveu anul·lar aquest divendres- però poques altres han despertat tantes crítiques en tan poc temps i una crítica força estesa que qüestiona on s’ ha ubicat. Es troba al carrer de la Diputació, entre Sicília i Nàpols, en un tram on els autobusos de TMB han d’envair un carril bici perquè pugin i baixin passatgers. Tant grups de ciclistes com usuaris de transport públic s’han expressat els últims dies perquè veuen risc d’atropellament en el lloc on s’ha traslladat la parada mentre duren les obres per estendre, precisament, el nou carril bici de la Gran Via.

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) va criticar el lloc escollit per reubicar la parada de manera provisional. “Barrejar autobús i bicicleta no és la millor solució i, si ha de ser així, s’ha de prioritzar la seguretat de la bici”, va postular el BACC a Twitter. L’organització va rematar el mateix missatge amb un comentari amb una evident càrrega crítica: “Aquest cas al carri bici de Diputació amb Sicília demostra que no es té en compte la bicicleta en el conjut de la mobilitat“.

Un bus maniobrant després d'envair el carril bici per aturar-se a la parada provisional del carrer Diputació / TOT Barcelona
Un bus maniobrant després d’envair el carril bici per aturar-se a la parada provisional del carrer Diputació / TOT Barcelona

Alhora, alguns viatgers del bus també han considerat que la ubicació de la parada pot resultar perillosa i que pot haver risc de col·lisió amb els ciclistes. Un rètol just abans d’arribar al punt on s’aturen els vehicles de les línies H12, 6, 7, N2 i N3 avisa els ciclistes que els autobusos tenen prioritat.

En tot cas, el risc que ciclistes i passatgers detecten és a punt d’acabar. Un cartell anuncia que els busos tornaran a aturar-se a la parada situada a Gran Via des d’aquest divendres, quan es restableix la ruta habitual per la zona de les línies de bus afectades per les obres del carril bus. Així doncs, des del 21 de gener deixarà d’estar en ús la parada provisional de Diputació que, amb pocs dies de vida, ha causat un cert rebombori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a gener 20, 2022 | 20:19
    josep gener 20, 2022 | 20:19
    que tonteria.. si ha durado una semana . yo la he utilizado y no hay para tanto.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa