Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guia pràctica per sobreviure al viacrucis de les obres de les Glòries

La plaça de les Glòries de Barcelona ha estat durant l’última dècada un espai especialment hostil a causa de les constants obres de transformació. Amb la finalització dels túnels soterrats, aquest espai on conflueixen tres de les grans artèries de la ciutat com l’avinguda Diagonal, la Gran Via de les Corts Catalanes i l’avinguda de la Meridiana ha iniciat recentment el procés que servirà per donar per acabat el gran parc que s’estendrà sobre aquests túnels i que definirà finament com serà la mobilitat en tot aquest àmbit de la capital catalana.

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat per aquesta zona, l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat una sèrie de mapes amb indicacions a tall de guia pràctica perquè tant els vianants com els vehicles no perdin el rumb en aquesta espècie de mar d’obres en el qual pot convertir-se una part de la plaça de les Glòries Catalanes.

Vianants i transport públic

El primer d’aquests mapes indica com queda la circulació de vianants i el transport públic amb els treballs que s’estan realitzant en aquests moments a l’espai, que conflueixen també amb les obres que serviran per connectar els dos conjunts de línies del tramvia existents. Pel que fa als itineraris a peu, els camins que segueixen longitudinalment la Gran Via de les Corts Catalanes estaran provisionalment tallats a l’altura del carrer de Castillejos i de la plaça de les Glòries, a la banda mar. També queda temporalment tallat el pas per la zona central de la plaça, de manera que per poder d’anar d’un extrem a l’altre de l’espai s’han d’utilitzar els passos de vianants habilitats pel davant del Mercat dels Encants i els carrers de Badajoz i de la Independència.

Mapa de la mobilitat per a vianants a la plaça de les Glòries / Ajuntament
Mapa de la mobilitat per a vianants a la plaça de les Glòries / Ajuntament

En el cas del transport públic, cal recordar que l’accés a la parada de metro de la línia L1 de Glòries que hi havia a l’espai central romandrà tancat fins a l’octubre. Com a alternatives, el consistori proposa utilitzar les altres dues entrades operatives: una a l’avinguda de la Meridiana (amb ascensor) i l’altra al carrer de Badajoz.

Vehicles

El segon dels mapes fa referència a la mobilitat amb vehicles de motor per tot l’àmbit. En aquest sentit, cal recordar que l’obertura del túnel en sentit Llobregat va implicar deixar la superfície de la plaça de les Glòries completament lliure del trànsit privat. S’han eliminat els carrils de circulació en superfície que quedaven a la Gran Via, entre el carrer Bilbao i el carrer Padilla, i també el gir des de l’àmbit central de la Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència.

Mapa conceptual de la mobilitat per a vehicles a la plaça de les Glòries / Ajuntament
Mapa conceptual de la mobilitat per a vehicles a la plaça de les Glòries / Ajuntament

Per altra banda, el carrer de la Llacuna queda sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat i únicament resta operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs.

Bicicletes

El tercer i últim mapa indica com ha quedat la circulació per a bicicletes per tota la zona afectada per les obres. Els treballs a la part central de la plaça obliguen a utilitzar els carrils bici i els itineraris de connexió existents al pas davant dels Encants i els carrers de Badajoz i de la Independència.

Mapa de la mobilitat per a bicicletes a la plaça de les Glòries / Ajuntament
Mapa de la mobilitat per a bicicletes a la plaça de les Glòries / Ajuntament

Pel que fa als carrils de la Gran Via, en direcció al centre de la ciutat es manté la via pedalable per la banda de muntanya de la plaça. A l’altura del pas de vianants de l’avinguda Diagonal, el carril bici de la Gran Via queda tallat i cal desviar-se per l’avinguda Diagonal. En sentit Besòs, el carril bici de la banda de mar desapareix. Alternativament, se’n crea un de provisional a la banda de muntanya, en paral·lel a l’altre sentit, que enllaça l’avinguda Diagonal i els carrers de Badajoz i de la Independència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ego. a març 07, 2023 | 15:17
    Ego. març 07, 2023 | 15:17
    Jo s una sollució millor:´viure i treballar en un lloc que no sigui Barcelona.
  2. Icona del comentari de: L a juny 29, 2023 | 07:32
    L juny 29, 2023 | 07:32
    Gràcies!! Ho necessitava

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa