Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana posa la lupa als patinets elèctrics, ‘trixis’ i ‘segways’
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona engega aquesta setmana una nova campanya per controlar l’ús dels denominats vehicles de mobilitat personal (VMP), que inclouen tant els patinets elèctrics com els ‘segways’, els ‘trixis’ i els ‘bicitaxis’, alguns dels quals realitzen una activitat econòmica a la ciutat, prioritàriament al front litoral. Els ‘trixis’ són tricicles que incorporen un petit motor elèctric que dona suport puntual el conductor -per bé que no substitueix el pedaleig- mentre que els ‘segways’ són vehicles d’autobalanceig controlat per ordinador que compten amb dues rodes laterals de grans dimensions.

Així ho ha anunciat avui el propi cos des del seu compte de Twitter. La finalitat principal de la iniciativa és assegurar el compliment estricte de la normativa de circulació per part d’aquests vehicles. La seguretat i la prevenció són els eixos d’un dispositiu que es mantindrà actiu durant tota la setmana fins el diumenge.

En joc la seguretat viària amb la resta d’usuaris de la via pública

Segons la Guàrdia Urbana, la proliferació d’aquests vehicles pot generar conflictes de seguretat viària en la seva interacció amb la resta d’usuaris de la via pública, motiu pel qual resulta necessari exercir-hi un control per tal de reduir a la mínima expressió les situacions de risc.

D’aquesta manera, es vol contribuir a disminuir tant el nombre d’accidents en què estan implicats aquesta classe de vehicles com el nombre de víctimes i la gravetat de les lesions. En aquest sentit, els agents de la Urbana es dedicaran a verificar l’ús i la circulació correctes dels vehicles de mobilitat personal, però també controlaran les obligacions dels conductors dels altres tipus de vehicles de motor, així com les dels vianants respecte de les persones conductores dels VMP.

A més, la Urbana prestarà una atenció especial als VMP de tipus C1 que realitzin algun tipus d’activitat econòmica a la ciutat i, prioritàriament, al front litoral (bicitaxis), així com als locals dedicats al lloguer de VMP.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a desembre 07, 2022 | 16:15
    En fi desembre 07, 2022 | 16:15
    a veure si és veritat, ara, com s'ho faran, perquè.costa de veure o trobar, una patrulla de la guàrdia urbana, caminant per la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa