El Diari de la Generalitat ha publicat aquest dimarts que l’ATM va donar llum verda ja fa quasi un mes a la connexió dels dos tramvies barcelonins per l’avinguda Diagonal. L’excoordinador municipal del projecte, Pere Macías, s’ha avançat a l’anunci d’aquest organisme i ha donat a conèixer la notícia. Ha celebrat que després “dos anys d’intenses feines de molta gent” arribi finalment l’aprovació del projecte a l’ATM: “Ara toca gestionar els projectes i començar la primera fase de les obres des de la plaça de les Glòries fins a l’estació de Verdaguer”, ha apuntat.

El Comitè Executiu de l’ATM, reunit en sessió ordinària de data 27 de juny de 2017, va acordar “aprovar definitivament l’estudi informatiu de la connexió del Trambaix i Trambesòs i la implantació d’una xarxa unificada”. Fonts municipals han precisat al TOT Barcelona que al setembre Ajuntament i ATM avançaran en els “detalls tècnics dels projectes” a través de “grups de treball” compartits. “L’aprovació és una prova més que la maquinària tècnica està en marxa i que tot està preparat per poder tirar endavant la unió dels tramvies”, sosté el govern d’Ada Colau.

La segona tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea de Mobilitat, Janet Sanz, ha reaccionat a la informació d’aquest diari i ha celebrat a través de Twitter que la connexió a l’avinguda Diagonal segueixi avançant. I ha reivindicat: “aquest mandat ha de ser el del tramvia”

A l’espera del conveni vinculant

La unió dels tramvies per la Diagonal i en superfície es va encarrilar el 25 de gener passat amb l’aprovació per primer cop al ple de Barcelona de les línies mestres del projecte. No ho havia aconseguit l’abril anterior, però finalment les negociacions i la pressió del govern d’Ada Colau van aconseguir el suport dels tres partits d’esquerres de l’oposició i dels dos regidors no adscrits. ERC, PSC i a última hora també la CUP van votar a favor del projecte estrella dels comuns, que va prosperar amb una majoria de 24 dels 41 escons municipals.

L’expedient que es va votar, en realitat, tenia més implicació simbòlica que efectiva. Constava de quatre punts i fonamentalment traslladava a la Generalitat els estudis fets durant el mandat i una majoria favorable al traçat per la Diagonal. També encarregava a la Autoritat de Transport Metropolità (ATM) que negociés amb les concessionàries privades del Trambaix i el Trambesòs per fer una proposta de futura gestió pública de la infraestructura unificada.

La votació realment vinculant sobre el tramvia arribarà el mandat que ve, quan el ple hagi de valorar un conveni entre l’ATM i l’Ajuntament de Barcelona, d’obligat compliment i amb la lletra petita de com es finançarà l’obra, amb quin calendari es farà, qui la gestionarà quan estigui acabada i com es repartiran els beneficis que generi la inversió pública fins al venciment de les concessions el 2032. 

Comentaris

    X*2 Juliol 23, 2019 | 14:03
    Un altre cagada

Nou comentari