Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Així són els nous combois de metro que Barcelona estrenarà al maig
  • CA

Al maig la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estrenarà nous combois de metro. De fet, està previst que els nous trens comencin a entrar en servei comercial entre finals d’aquell mes, en el cas de la primera unitat per a l’L3, i finals de juny, per la primera unitat per a l’L1. A partir d’aquesta data, Alstom té previst entregar 2 trens al mes per a cadascuna de les línies.

A hores d’ara s’estan fent les proves dinàmiques d’una unitat 7000, com s’anomena el model de tren. Està “pendent de finalitzar, sobretot interiorment, però ja acoblada i en condicions de circulació”, indica TMB, a través d’un comunicat.

El tren de proves estacionat al centre d'assajos d'Alstom / TMB
El tren de proves estacionat al centre d’assajos d’Alstom / TMB

Des del dia 16 de febrer el primer tren de la sèrie 7000 està fent proves dinàmiques (tracció i frenada) al centre d’assajos ferroviaris que Alstom té a Valenciennes (França), explica l’empresa pública. Els tècnics de TMB s’han desplaçat al circuit per supervisar aquestes proves, que inclouran també la verificació de la compatibilitat electromagnètica i el mesurament del soroll tant intern com extern, i es desenvoluparan fins a mitjans d’abril, indica. “Els trens de la sèrie 7000, dissenyats amb els estàndards més elevats de digitalització, sostenibilitat i accessibilitat, estan destinats a substituir els de les sèries 2000 i 3000 que donen servei a la línia 3”, detalla la companyia.

Amb la incorporació d’aquests trens es retiraran els 48 trens de les sèries 2000 (6), 3000 (18) i 4000 (24), els més antics del parc mòbil del metro, i se n’afegiran dos per ampliar la flota de l’L3. “S’accelera així un procés de renovació que augmentarà la fiabilitat del servei i eliminarà la presència d’amiant en el material mòbil de la xarxa“, es felicita TMB. Es tracta de l’operació de compra de material mòbil ferroviari més important de la història de TMB (50 trens per un import de 318,85 milions d’euros), xifra l’empresa de transports.

Tècnics de TMB i d'Alstom als comandaments del tren de prova / TMB
Tècnics de TMB i d’Alstom als comandaments del tren de prova / TMB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa