Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FGC ja detecta beneficis a la major freqüència a la línia Barcelona-Vallès
  • CA

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha confirmat que l’augment de la freqüència en hora punta dels trens que circulen per la línia Barcelona-Vallès ja recull els primers fruits. En concret, està provocant una baixada del 30% de l’ocupació dels combois en l’hora punta del matí. La mesura va entrar en funcionament el dia 9 de desembre.

Durant els deu primers dies feiners següents a la implantació de la mesura, FGC ha realitzat un monitoratge constant de les càrregues dels trens que des del dia 9 circulen de la manera següent en aquesta línia: de les 7.30h a les 9.30h del matí en passen cada cinc minuts per les estacions de Terrassa i Sabadell, mentre que el temps es redueix fins als 2,5 minuts per Sant Cugat.

Un servei més comfortable

Aquesta reducció del 30% fa que els vagons vagin més buits i, en conseqüència, s’apuja de manera considerable “el nivell de confort” del servei. D’altra banda, FGC també ha confirmat que respecte del mateix període de l’any passat, ha crescut “lleugerament” la demanda.

De fet, des de FGC han explicat que la setmana anterior a l’entrada en vigor de les noves freqüències de pas, el grau d’ocupació mitjana dels trens era del 83,3%. En canvi, des que s’han instaurat els nous horaris aquest percentatge ha disminuït de manera important, concretament fins al 59%. Cal recordar que el nou servei representa un increment de places per quilòmetre que s’ofereixen en l’hora punta del matí del 38,6%.

“Més demanda”

“Es tracta d’excel·lents notícies i ens confirmen que anem en la bona direcció. Generem més demanda, amb una oferta potent i competitiva“, ha subratllat el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Toni Segarra. Segons ell, la iniciativa té un avantatge molt clar. “Persones que viatgen millor vol dir més incentius per abandonar el vehicle privat i apostar per una mobilitat més sostenible”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa