Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estat demana canvis a la Zona de Baixes Emissions per no perjudicar els tallers mecànics
  • CA

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha demanat a les administracions catalanes que valorin l’adopció d’una sèrie de mesures per evitar que la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a acabi perjudicant els tallers mecànics de Barcelona. En un comunicat emès aquest dimarts, la CNMC ha assenyalat que la implantació de la ZBE està justificada per “raons de protecció a la salut pública i al medi ambient”, però també ha recordat que aquests negocis poden veure com es redueix la seva activitat.

En aquest sentit, l’autoritat creu que “s’hauria de valorar l’adopció de mesures per facilitar l’activitat dels tallers en el cas que hagin d’efectuar proves de conducció pel diagnòstic o la comprovació de la reparació dels vehicles més contaminants”. Segons van denunciar en el seu moment els tallers, l’entrada en vigor de la ZBE implica una sèrie d'”efectes negatius” en els serveis de postvenda de vehicles.

En primer lloc, segons els empresaris d’aquest sector, desapareixen els incentius perquè l’usuari realitzi un manteniment responsable del vehicle. Alhora, els tallers creuen que la nova normativa fomenta la substitució dels vehicles, “escurçant artificialment la seva vida útil”. Finalment, el gremi opina que “s’altera negativament i desproporcionadament l’organització del treball pel taller” i que la relació comercial amb el client queda “molt tocada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa