Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es podran ocupar tots els seients del transport públic a partir de dilluns
  • CA

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha decretat avui que les s’acaben “les restriccions a l’ocupació” dels seients “per als transports en autobús i ferroviaris, així com per al transports terrestres col·lectius”. El govern espanyol ha rectificat l’ordre que fins ara regulava la fase 2 i ha indicat que, a partir de dilluns, es podran tornar a veure vagons plens de persones assegudes l’una al costat de l’altra. Així, després de més de tres mesos, agafar el metro i l’autobús ja no implicarà mantenir la distància física de seguretat amb la resta de viatgers. Fins ara, la restricció era del 50% d’ocupació de seients.

Pel que fa als transports públics amb espais per viatjar de peu, es manté l’obligació de garantir que només hi hagi dues persones per metre quadrat. En el butlletí oficial de l’Estat, també s’especifica que l’ús de guants serà obligatori per al conductor i, en el cas que n’hi hagi, l’acompanyant, en motocicletes i ciclomotors d’ús compartit. El BOE admet com a guants vàlids els que habitualment utilitzen els motoristes com a protecció.

La nota manté el permís d’ús de totes les places en transport privat sempre que totes les persones convisquin al mateix domicili. Quan no es comparteixi casa, es permet que en el cotxe particular viatgin fins a dues persones per fila de seients, mantenint la màxima distància possible.

Pel que fa als taxis, podrà haver-hi dues persones per fila addicional, excepte en cas que siguin persones de la mateixa casa, quan n’hi podran viatjar tres per fila. En els vehicles en què només hi ha una fila de seients, com les cabines de camions o furgonetes, hi podran viatjar com a màxim dues persones, guardant “la màxima distància possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa