Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un error tècnic fa caducar abans de temps les T-Usual
  • CA

Indignació entre molts usuaris del transport públic metropolità per un error tècnic que fa caducar abans de temps les T-Usual. Segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) al TOT Barcelona, aquesta situació està provocada per un problema amb el sistema informàtic tarifari i afecta a tots els operadors regulats per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Molts usuaris s’han trobat amb aquesta problemàtica aquest dilluns a primera hora del matí, quan han volgut validar els seus abonaments de la T-Usual i no han pogut perquè la màquina els informava que tenien el bitllet caducat. Aquesta situació ha provocat la indignació dels afectats, que en molts casos han utilitzat les xarxes socials per denunciar aquest error.

Fonts de TMB han assegurat a aquest mitjà que els tècnics estan treballant per solucionar el problema com més aviat millor i donar resposta a les necessitats dels afectats. Mentre s’allargui aquesta problemàtica, les persones afectades poden acudir als serveis d’atenció a l’usuari de la companyia per ser assessorats.

Les T-Casual, caducades

Aquest error tècnic amb les T-Usual ha coincidit amb la data de caducitat dels abonaments de T-Casual adquirits abans del 31 de desembre del 2022. De fet, aquest diumenge 15 de gener del 2023 van caducar tots els títols comprats abans del canvi d’any. Durant aquestes darreres setmanes, l’Ajuntament de Barcelona ha alertat en diverses ocasions a través de les xarxes socials sobre la data de caducitat dels abonaments per tal que els usuaris interessats poguessin tenir en compte aquesta circumstància a l’hora d’adquirir durant els darrers dies de l’any títols de llarga durada com poden ser la T-Jove o la T-Usual (antiga T-Mes). El mateix passa amb la T-Casual, de 10 viatges, en cas de no fer-la servir gaire.

Pel que fa als títols comprat, però no utilitzats, des de TMB apunten que els títols adquirits durant l’any 2022 i que no s’hagin començat a utilitzar es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023 entre l’1 de gener i el 31 de març de 2023. Si els títols del 2023 costen més que els comprats durant el 2022, els usuaris hauran d’abonar la diferència de preu. Però, si costen igual o menys, no tindran dret a rebre cap compensació al respecte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mercè a gener 16, 2023 | 21:34
    Mercè gener 16, 2023 | 21:34
    Soy uns lladres!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa