Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | La gratuïtat de Renfe durant quatre mesos és una mesura eficaç?
  • CA

Quatre mesos en què els serveis ferroviaris de Renfe estaran bonificats al 100%, és a dir, que seran gratuïts. Aquest ha estat el gran anunci que ha fet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el primer dia del debat de política general espanyola.  A partir de l’1 de setembre i fins a final d’any, Madrid subvencionarà “els títols multiviatge dels serveis de Cercanías, Rodalies -Catalunya- i Mitja Distància”.

Segons ha explicat el ministeri de Transports en un comunicat, l’objectiu d’aquestes mesures és fomentar el transport col·lectiu i ajudar els ciutadans que afronten cada dia una despesa fixa per mobilitat obligada per anar a treballar o estudiar. A més, també proposa un canvi d’hàbits que afavoreixi un transport més sostenible que el cotxe, sobretot arran de la crisi del petroli derivada de la guerra russa contra Ucraïna.

Una tardor de transport regalat

Aquesta mesura se suma a la ja anunciada per al metro i altres mitjans de transport metropolitans, que tindran una rebaixa del 50% d’acord amb l’anterior decret de mesures anticrisi al juny. En el cas de Catalunya, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ja ha tancat la porta a ampliar la rebaixa als abonaments com la T-Usual o la T-Casual, que es quedaran en el 50%.

De fet, Madrid havia anunciat una rebaixa del 30% i la Generalitat, i també el govern basc, van comprometre’s a ampliar el descompte fins al 50% per equiparar-lo amb el que tindria Renfe. Ara però, el Govern ha deixat clar que no duplicarà els recursos per cobrir el 100% i ha titllat l’anunci de Sánchez de “populista”.

Quins bitllets són gratuïts i quins no

La gratuïtat anunciada és únicament per abonaments exclusius de RenfeEn cap cas queden inclosos els bitllets senzills ni els d’anada i tornada. El bitllet multiviatge de Renfe més conegut és el Bonotren, que permet fer 10 viatges en un termini de 90 dies consecutius. Els altres dos abonaments exclusius de Renfe que més s’usen són l’abonament mensual i l’abonament trimestral.

Ara bé, a l’àrea de Barcelona no es poden comprar Bonotrens ni abonaments d’una zona, per estimular la compra dels títols integrats de l’ATM.

Un dels busos metropolitans del nou servei interurbà / AMB
Un dels busos metropolitans del nou servei interurbà / AMB
Poll Maker
Més notícies
Imatge d'arxiu de passatgers pujant a un tren de Renfe / Foto: ACN
Els bitllets de RENFE que seran gratis a Barcelona aquesta tardor
Notícia: Els bitllets de RENFE que seran gratis a Barcelona aquesta tardor
Comparteix
Noves bonificacions contra la inflació se sumen a la rebaixa del metro ja anunciada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lladres de proximitat a juliol 13, 2022 | 11:16
    Lladres de proximitat juliol 13, 2022 | 11:16
    Com de costum als catalans les administracions locals ens espolien tant o més que les de l'estat. I s'anomenen esquerres.
  2. Icona del comentari de: Antonio a juliol 16, 2022 | 10:44
    Antonio juliol 16, 2022 | 10:44
    No será efectivo para todos. Y por otro lado yo pregunto, que comportará la gratitud del billete de rodalias? Mayor masificación a la hora de desplazarse al trabajo junto con aquellos que quedarán aprovechar la gratitud del billete.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa