Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes ocuparan la Gran Via tota la setmana per reclamar ajudes al sector
  • CA

El sector del taxi ocuparà la Gran Via de Barcelona cada dia de 9.00h a 14.00h al llarg d’aquesta setmana. Així ho han decidit en una assemblea els taxistes concentrats davant la delegació del govern espanyol a Catalunya, després de ser rebuts a l’exterior de l’edifici pel secretari general de la delegació, Simón Pérez. Segons ha explicat el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, els 4.000 taxis de la capital catalana que cada dia tenen festa repetiran l’acció que han dut a terme aquest dilluns. Les diferents associacions de taxistes asseguren que tenen permís per manifestar-se fins al pròxim dijous, tot i que Álvarez ha apuntat que les protestes no s’aturaran “fins que l’administració faci cas”.

Aquest matí els taxistes han fet una marxa lenta de taxistes per reclamar ajudes directes i moratòries pels deutes amb més de 700 cotxes que han sortit de plaça Espanya en direcció a la delegació del govern espanyol a Catalunya, segons ha informat la Guàrdia Urbana. Els cotxes han recorregut la Gran Via i el Passeig de Gràcia, que ja es van ocupar en les vagues del sector de l’any passat. Els concentrats reclamen ajornaments d’impostos i una moratòria als bancs pels préstecs per poder pal·liar la caiguda en picat d’ingressos. “Hi ha 4.000 cotxes que cada dia estan parats. No ens importa estar aturats al pàrquing o al mig de la Gran Via. I així fins que ens donin una solució”, ha avisat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez.

Álvarez ha reclamat que es reguli l’oferta per evitar que els taxistes hagin de fer 15 hores només per cobrir les despeses d’explotació d’un dia i ha exigit que “se li parin els peus als bancs”. “Els bancs estan assetjant alguns companys. Hi ha gent a qui ja li han demanat embargaments. Si hem d’ocupar tots els bancs de Barcelona, ho farem”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa