Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes amenacen amb mobilitzacions durant el MWC si Uber comença a operar a Barcelona
  • CA

L’associació Élite Taxi ha avisat aquest dimecres que podria dur a terme mobilitzacions durant el Mobile World Congress, previst per a finals de juny, si Uber inicia la seva activitat a Barcelona com a aplicació per contractar taxistes. “Si Uber obre l’aplicació a Barcelona, tindrem un Mobile molt entretingut perquè aquí ens defensarem igual que ho portem fent set anys, res ha canviat i res canviarà”, ha assegurat el portaveu del sindicat, Tito Álvarez. Uber va anunciar aquest dimarts al vespre que a partir del pròxim 16 de març tornarà a Barcelona com a app per contractar taxis i que ja té uns 350 adherits a la plataforma, una xifra que Álvarez ha qüestionat.

“Uber és una empresa ‘non grata’ en el sector del taxi de l’AMB”, ha continuat Álvarez en un comunicat, en què també subratlla que és “completament fals” que la companyia ja disposi de 350 taxistes i que no tornin amb els vehicles VTC, entre d’altres. A més, Élite sosté que Uber no pot treballar amb la tarifa 3 –és a dir, la que dona el preu tancat quan es contracta el servei via app- i recorda que els conductors que la utilitzin sense autorització poden veure revocades les seves llicències.

Converses amb Uber

En aquest sentit, fonts de l’IMET han explicat que “està treballant amb Uber perquè corregeixin alguns aspectes de la seva app” i que cal que aquests s’adaptin a la normativa. “Les tarifes són obligatòries i les ‘app’ han de tenir aplicada la tarifa de preu tancat”, han afegit. El director general d’Uber Espanya, Juan Galiardo, va assenyalar ahir en declaracions a ‘La Vanguardia’ que si no podien operar amb aquesta tarifa abans del dimarts que ve, el preu de la carrera es calcularia amb el taxímetre.

Amb tot, el portaveu d’Élite Taxi dona per fet que la plataforma “no té clients ni taxistes” a la ciutat i que el seu principal objectiu és “promocionar-se”. “Un cop més amenaça amb exercir aquesta delinqüència de guant blanc”, ha continuat Álvarez, que ha insistit en acusar la multinacional de deure “milions d’euros” a la Seguretat Social i d’evadir capital mitjançant enginyeria fiscal, a més de “sotmetre a la semiesclavitud a milions de treballadors a tot el món”.

Uber va marxar de la capital catalana a principis del 2019 després de l’aprovació del decret de la Generalitat que establia una precontractació del servei de 15 minuts i la prohibició d’estacionar a la via pública o de tornar a la base després de prestar el servei. També va deixar Barcelona l’empresa Cabify tot i que va acabar tornant acceptant la normativa de la Generalitat. Ara, Uber també hi recuperarà l’activitat com a ‘app’ per contractar taxis, un servei que funciona a Madrid des del 2018 i al qual s’hi han adherit 1.500 conductors.

Comparteix

Icona de pantalla completa