Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sindicats i TMB arriben a un preacord per prorrogar el conveni del bus fins a finals del 2021

La direcció de TMB i els sindicats han arribat en les darreres hores a un preacord per prorrogar el conveni del bus fins al 2021, segons ha avançat aquest matí SER Catalunya i ha confirmat l’ACN de fonts de la negociació. La pròrroga és del conveni que expirava a finals del 2019 i serà d’aplicació per dos anys: per a aquest 2020, que no hi ha hagut conveni, i tot el 2021. Les negociacions van arrencar al voltant de l’octubre del 2019 però es van allargar fins que va arribar la pandèmia i van quedar aparcades. Entre les millores obtingudes pels treballadors, hi ha un increment salarial del 2% més un 0,3% variable. El preacord ha estat subscrit per tots els sindicats i dimarts serà sotmès a un referèndum.Aquest migdia, la companyia ha explicat en un comunicat que l’acord, si s’aprova, tindrà una vigència fins al 31 de desembre de l’any que ve i serà d’aplicació immediata.

A més de l’augment salarial del 2%, altres punts que inclou el preacord són un augment en conceptes adreçats a afavorir la igualtat i la conciliació laboral, la redacció d’un nou Pla d’igualtat a través d’una taula de negociació específica que es constituirà a principis del 2021 i l’elaboració d’un text refós des convenis entre 1998 i el 2021.

TMB ha celebrat aquest acord i ha assegurat que és “beneficiós per a tots els col·lectius de la plantilla de bus, per a l’empresa i també per a la ciutadania de Barcelona i la seva àrea metropolitana en la mesura que dona estabilitat a la prestació d’un servei de transport de qualitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa