Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els laterals de la Diagonal i la Gran Via tindran nous trams de carrils bici a la calçada
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona començarà aquest dilluns els treballs per implantar una nova senyalització als laterals de l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes. L’actuació, que es farà en horari nocturn entre les onze de la nit i les sis de la matinada, obligarà a girar a la dreta als vehicles que circulin per aquests àmbits quan es trobin amb determinades vies principals de connexió, amb l’excepció de les bicicletes i els taxis. Està previst que els treballs durin una setmana. A partir de l’estiu, en una segona fase, s’implantaran nous trams de carril bici en calçada als laterals d’aquestes mateixes vies, eliminant els carrils actuals situats a les tercianes.

Els treballs per implantar la nova senyalització vertical i horitzontal als laterals de l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes s’iniciaran aquest dilluns a partir de les 23.00 hores. La mesura impedirà que el trànsit privat circuli en línia recta al llarg dels laterals. Malgrat això, aquesta intervenció garantirà l’accessibilitat del trànsit local. En concret del veïnat, persones amb mobilitat reduïda, aparcaments i distribució urbana de mercaderies. Amb tot, hauran de fer ús de recorreguts alternatius als habituals.

Horaris de les actuacions

Els treballs es faran en horari nocturn, entre les 23.00 i les 6.00 a l’avinguda Diagonal. Pel que fa a l’actuació a la cruïlla del lateral mar de Diagonal amb Muntaner començaran la nit del 8 al 9 de febrer. Durant l’execució de les tasques es produiran talls de trànsit puntuals. A la Gran Via es treballarà en el mateix horari i les tasques a la cruïlla del lateral mar de Gran Via amb Vilamarí també s’iniciaran la nit del 8 al 9 de febrer.

En la segona fase, a partir de l’estiu, s’implantaran nous trams de carril bici unidireccional en calçada tant als laterals de l’avinguda Diagonal com als de la Gran Via, eliminant així els actuals situats a les tercianes. En el cas de la Diagonal, aquesta infraestructura es pintarà tant al lateral mar com al lateral muntanya, en el tram comprès entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan. Respecte a la Gran Via, els nous trams del carril bici estaran situats al lateral mar i al lateral muntanya, entre el carrer Pau Claris i el carrer de la Marina.

El consistori barceloní ha engegat una campanya informativa dirigida al veïnat i als principals col·lectius afectats per la nova ordenació viària, amb avisos d’escala i cartelleria als edificis, equipaments, aparcaments i comerços i informació als panells d’informació variable de la ciutat, així com a través dels diferents canals d’informació de l’Ajuntament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a febrer 07, 2021 | 14:24
    FRAN BCN febrer 07, 2021 | 14:24
    Felicitats Kolau, com sempre a fotre als mateixos amb les teves obsessions anti cotxe....més trànsit i polucio als.voltants...vesteixes un sant per desvestir un altre...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa