Élite Taxi anuncia mobilitzacions contra el “descontrol” de Cabify

Élite Taxi fa una crida als taxistes a mobilitzar-se el 17 de maig a Barcelona per protestar contra el “descontrol” dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) d’empreses com Cabify. L’associació denuncia l’incompliment “sistemàtic” de la llei per part dels VTC, que han de ser contractats amb 15 minuts d’antelació prèvia, quedar-se aparcats mentre no presten servei i no poden captar clients al carrer.

L’associació anuncia que les protestes aniran dirigides contra les administracions, les “responsables” de no fer complir la normativa. Les mobilitzacions s’han anunciat el mateix dia que Uber ha oficialitzat el seu retorn als carrers de Barcelona després que l’AMB hagi donat llum verda a la seva proposta d’actuar com a plataforma d’intermediació entre els taxistes i els clients.

Els taxistes avisen que “no es pot abaixar la guàrdia” perquè els VTC que circulen per les ciutats ara són pocs per la situació de pandèmia però “en poques setmanes se’n veuran milers pels carrers”, denuncien. “Un cop més no ens queda més remei que denunciar com Cabify se’n riu de les nostres institucions, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra”, remarca l’organització en un comunicat publicat aquest dimarts.

Falta d’inspecció

A banda d’incomplir la precontractació mínima o l’obligatorietat d’aparcar mentre no presten servei, Élite Taxi també denuncia que “tots aquests vehicles” porten la ITV caducada i no han passat la inspecció que tocaria a partir del segon any. Aquest fet “posa en seriós perill la seguretat dels usuaris i de la resta de vehicles a la via pública”, avisen.

D’altra banda, els taxistes adverteixen que la problemàtica evolucionarà cap a pitjor perquè el nombre de VTC que circulen pels carrers es multiplicarà quan la situació epidemiològica millori. “No estem disposats a veure com incompleixen les normes sistemàticament i ningú fa res. Són massa anys denunciant el mateix i no podem suportar-ho més”, ha assegurat Élite Taxi.

L’associació lamenta que haver de fer una crida a sortir al carrer a denunciar contínuament els incompliments d’empreses que “no paguen impostos aquí” i “exploten els treballadors”. El sector del taxi es va mobilitzar recentment contra l’arribada d’Uber a la capital catalana, que va tornar a operar al març després de dos anys d’inactivitat.

Nou comentari