Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sindicat del líder dels taxistes explota per una bronca per les eleccions internes
  • CA

Les eleccions a la junta directiva d’Élite Taxi, l’associació majoritària del sector amb 2.133 socis, havien de ser un punt de trobada entre les ànimes diverses de l’organitzaió. Es van topar, però, amb un primer obstacle: la Covid-19. S’havien de celebrar el 14 d’abril però, a causa de la pandèmia, es van anul·lar. La cancel·lació dels comicis va encendre la metxa del que seria el segon obstacle: la bronca interna. “Hi ha tensió”, admet al TOT Barcelona el portaveu i coordinador d’Élite, Alberto Tito Álvarez.

La junta electoral d’Élite, una associació que actua a la pràctica com a sindicat, va ser la responsable d’anul·lar les eleccions. Ho va fer el 25 de març, argumentant que l’estat d’alarma impossibilitava la celebració dels comicis. Aquest va ser l’inici de la bronca interna, ja que la junta directiva va picar el crostó de la junta electoral perquè havia pres una decisió que no li corresponia.

L’avís va arribar en un comunicat redactat pel propi Álvarez, que reconeix que es va equivocar en la redacció. La junta electoral, formada per voluntaris que es van presentar en l’assemblea del 3 de març, va contestar a través de Facebook criticant que es cessés l’òrgan, però el portaveu d’Élite matisa que el que es volia era revocar la decisió de cancel·lar les eleccions perquè es fes d’acord amb els estatuts de l’associació i no cessar els membres de la junta electoral.

???? ???????́???? ????? ?? ???? ?? ?? ????? ????????? ?.º ?? ???? ?.?.: ?.??/??/????El pasado día 06/04/2020, la…

Posted by Junta Electoral Elite Taxi Barcelona on Friday, April 24, 2020

Però la metxa ja estava encesa i la maquinària de les dues ànimes d’Élite Taxi ja estava en marxa. El sector crític a l’actual junta directiva, amb onze membres inclòs Álvarez, va “pressionar” la junta per “desconfiances”, segons exposa el portaveu de l’associació. “Critiquen tot però no proposen res”, apunta Álvarez.

Les pressions i la falta d’entesa entre les juntes directiva i electoral van desembocar en la dimissió de tres membres de l’òrgan regulador dels comicis i l’anul·lació definitiva de les eleccions. Així doncs, el calendari ha tornat a la casella de sortida i al setembre es configurarà de nou la junta electoral.

L’anul·lació dels comicis és una mostra de les tensions internes que viu Élite Taxi, representada a nivell mediàtic per Tito Álvarez, sindicalista estrella del taxi. “Som la Colau del taxi”, expressa, irònic, ja que creu que la junta directiva és l’ase dels cops perquè se’ls acusa de “tots els mals”. “Les pressions arribaven a la junta electoral perquè hi ha gent molt desconfiada”, contextualitza el portaveu de l’associació. Álvarez xifra en una vintena els membres del sector crític, i sosté que estan capitanejats des de Madrid per Peseto Loco, líder de Plataforma Caracol, que segons Álvarez és propera a l’organització d’ultradreta Hogar Social Madrid.

Amb tot, desitja que els crítics presentin candidatura a les eleccions del setembre. “Volem anar a les urnes i hi anirem amb tot”, avança. Tot i així, admet que la imatge que ha donat l’associació no és apropiada: “El que ha passat no té cap lògica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa