Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘pare’ de les superilles desmunta que ho sigui la que Colau ha anunciat a l’Eixample
  • CA

L’urbanista Salvador Rueda, considerat l’ideòleg de les superilles a Barcelona, ha criticat obertament l’anunci d’una nova superilla a tot el districte de l’Eixample d’aquí deu anys. Rueda considera que la pacificació del carrer Consell de Cent no és una superilla, sinó la pacificació d’un carrer amb places de nova creació. “Que parlin d’un projecte d’eixos verds, però no de superilles”, ha protestat aquest dilluns en una entrevista al programa Bàsics de Betevé.

Rueda ha estat director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona des que es va crear (2000) i ara és president de la Fundació Ecologia Urbana i Territorial. Va idear les superilles el 1987 i durant el passat mandat va guiar la creació de la superilla del Poblenou per exemple. Considera que el pla anunciat per a l’Eixample és “un pas endavant” però no és prou complex per ser anomenat superilla. Subratlla que aquestes noves unitats urbanístiques impliquen refer la mobilitat i els usos dels carrers afectats tenint en compte “100 variables, totes alineades”, com per exemple el trànsit i les línies d’autobusos ortogonals.

Tampoc li agrada l’urbanisme tàctic amb pintura de colors a l’asfalt, perquè considera que provoca “confusió total” entre la ciutadania. És més, creu que una possible raó de l’escàs ús de les voreres ampliades és que s’han pintat de groc, un color associat a senyals de perill. Ell aposta pel color blanc, més neutre i universalitzat. “A vegades ens equivoquem”, ha dit.

Així, considera un “problema polític i de valentia” que el govern d’Ada Colau no vagi més enllà i apliqui amb molta més celeritat el pla de superilles a tota la capital. Si li donessin permís, ha presumit, ell podria desplegar totes les que queden pendents en 4 anys. El projecte inicial preveia dividir la ciutat en 500 superilles i crear 163 places noves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa