Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nombre de viatgers de Renfe entre Barcelona i Madrid es dispara amb l’AVE ‘low cost’
  • CA

El corredor d’alta velocitat Barcelona-Madrid ha registrat en el darrer mes 460.540 passatgers de Renfe sumant el servei AVE i la ‘low cost’ AVLO, després que aquest darrer mes entrés en funcionament. Això suposa un increment del 41% si es compara amb el període immediatament anterior, comprès entre el 23 de maig i el 22 de juny, segons han apuntant fonts de la companyia Renfe. A més, del total de viatgers, 391.904 procedien d’algunes de les estacions catalanes, és a dir, un 85% del total. D’altra banda, la presència de nens a l’AVLO s’ha quintuplicat respecte l’AVE. Renfe ofereix a través d’AVLO quatre freqüències diàries entre les dues capitals amb preus a partir dels 7 euros.

La companyia ha expressat la seva satisfacció per l’evolució d’aquestes dades. “L’entrada en funcionament dels serveis Avlo ens està permetent arribar a públics que fins ara no utilitzaven el tren, principalment famílies”, ha celebrat el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona. El portaveu també ha assenyalat que “l’alt percentatge de vacunació fa que els ciutadans apostin per la mobilitat duna forma segura” i ha destacat que el tren és “un mitjà de transport sostenible, fiable, ràpid i segur”.

Renfe va idear aquest servei fa uns tres anys amb la intenció de preparar-se per a la liberalització del transport de viatgers en alta velocitat a l’Estat, oficialment vigent des del 14 de desembre passat tot i que la pandèmia va endarrerir l’entrada dels nous operadors. Aquest procés implica que des d’aquesta primavera hagi deixat de ser l’únic operador ferroviari de transport de viatgers i ara hagi de competir amb Ouigo -filial de la francesa SNCF- mentre que l’any que ve s’hi afegirà ILSA, de Trenitalia i Air Nostrum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa