Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro recuperarà per complet els horaris prepandèmia aquest cap de setmana
  • CA

El metro recuperarà per complert els horaris d’abans de la pandèmia. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona i ha confirmat després TMB, a partir d’aquest dissabte el metro recupera l’horari ininterromput i funcionarà tota la nit. Era l’últim pas que quedava per normalitzar el servei de metro després de les restriccions imposades per la Covid-19.

En una comunicació interna a la qual ha tingut accés aquest diari, TMB ha comunicat als seus treballadors que “a partir del dissabte 26 de juny del 2021, l’horari dels dissabtes i Non Stop queda normalitzat i l’horari comercial serà de 5.00 hores a les 5.00 hores dia següent fins a nou avís”. D’aquesta manera, els horaris dels treballadors queden “normalitzats”.

En un comunicat públic posterior, l’empresa de transports ha aclarit que la situació es preveu estabilitzar “si es manté la millorar de la situació sanitària i l’aixecament de restriccions”. Així, es repetirà cada dissabte el funcionament ininterromput del metro, així com les nits de Cap d’Any, Sant Joan, Festes de Gràcia i la Mercè.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha destacat que la decisió neix de “la necessitat de proporcionar alternatives de transport segur i sostenible per a totes les necessitats de mobilitat, també per als desplaçaments de lleure”. Així, també ha destacat que es canvia l’horari però es mantenen “les mesures de prevenció de contagis implantades l’últim any” i “que suposen un esforç important”. Per últim, recorda que l’ús de la mascareta al transport públic segueix sent obligatori.

FGC i TRAM, fins les dues

Segons ha explicat l’Auroritat del Transport Metropolità (ATM) en un comunicat gairebé simultani, els serveis de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i TRAM mantindran l’horari habitual de divendres i dissabtes, fins a les dues de la matinada, i elel Nitbus i les línies interurbanes de bus nocturn de la Generalitat continuaran també amb el servei normalitzat.

D’altra banda, l’ATM anuncia que el relaxament de la situació d’emergència possibilita que el metro, trens i tramvies que
tenien obertura centralitzada de portes —que suposava que ho fes el maquinista per evitar que els usuaris haguessin de tocar el botó— suprimeixin aquesta mesura a partir del dia 1 de juliol. Així, doncs tornaran a ser els passatgers que entrin o surtin els qui premin el botó.

Alhora, això suposarà també la reactivació de validació del tiquet a la sortida a les estacions de FGC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa