Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro estrenarà la nova estació Ernest Lluch el pròxim diumenge

La nova estació de metro Ernest Lluch de la línia 5 entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat entrarà en servei aquest diumenge, segons ha informat el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro, la vintena al terme de l’Hospitalet de Llobregat. L’obra per a completar aquesta estació ha comptat amb una inversió de 17,8 milions d’euros. L’estació s’ubica entre Collblanc i Pubilla Cases, fins ara separades per 1,2 quilòmetres davant la distància habitual, que és de 700 o 800 metres.

Així, a més de donar més cobertura de metro, la instal·lació permetrà la correspondència amb el Trambaix (línies T1, T2 i T3) i afavorirà, així, la intermodalitat i farà més robust el sistema de transport públic.

D’acord amb les previsions de la Generalitat, l’estació Ernest Lluch està previst que registri 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia, i que estalviï les emissions de 673 tones de CO2 a l’any.

Els treballs van començar al juny del 2019 i ja es comptava amb l’obra civil executada. Els treballs han consistit principalment amb el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal·lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, i les tasques d’urbanització en superfície.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa