Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol retarda ‘sine die’ l’arribada de l’AVE ‘low cost’ entre Barcelona i Madrid
  • CA

L’arribada del tren AVLO, conegut com a l’AVE barat, és l’enèssima afectada per la crisi del coronavirus. Si bé el servei tenia previst comença a funcionar el passat abril, l’estat d’alarma ho va aturar tot. Avui, el ministre de Transports i Mobilitat del govern espanyol, José Luis Ábalos, ha expressat: “No veig que puguem plantejar un servei low cost en el curt termini”. Segons recull Europa Press, el representant de l’executiu estatal ha afegit que “ara mateix, amb les distàncies de seguretat que es plantegen, serà complicat”.

En una compareixença al Senat, Ábalos ha insistit en el fet que “durant un temps, mentre la pandèmia no passi a l’oblit, l’ús del transport públic serà molt diferent al que estàvem acostumats”.

Així, ha estat la nova situació sanitària la que ha fet saltar tots els plans per l’aire. El dia indicat per començar a circular entre Barcelona i Madrid era el 6 d’abril. Tanmateix, el 15 de març Renfe va decidir suspendre la posada en marxa de l’AVLO. En aquell moment, la companyia pública ja havia venut més d’una quarta part dels bitllets que havia comercialitzat. En total, se n’havien adquirit 146.389 dels 522.000 que hi havia a la venda.

Eren preus que s’establien entre els 10 i els 60 euros, en funció de l’horari i la demanda. A més, però, caldria sumar-hi suplements en el cas que el viatger demanés escollit un seient concret o portar una segona maleta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa