Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern aprova el decret de regulació de les VTC, malgrat el rebuig del sector
  • CA

El Govern ha aprovat aquest dimarts al Consell Executiu el decret llei que regula els serveis de lloguer de VTC. Els treballadors d’aquest servei rebutgen”categòricament” el decret del Govern, que estableix com a obligació que s’hagi de contractar amb un quart d’hora d’antelació. De fet, els conductors han entregat aquest matí al Govern prop de 10.000 signatures contra el decret i, a més, la patronal de les VTC està considerant denúncies i fins i tot “querelles criminals” contra membres del Govern i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts que es tracta d’una mesura que “és una oportunitat per la convivència i la competència de les VTC i els taxis, però també pels usuaris”. El conseller ha explicat que es tracta d’un primer pas per una regulació més a fons, que acabarà amb una llei. “La proposta fuig de la frivolitat i la improvisació” ha defensat Calvet, que ha insistit que el decret “no regula en favor d’uns o en contra dels altres, sinó que aclareix les regles del joc”. 

El decret llei té tres punts bàsics. En primer lloc, estableix que el Govern i els ens locals poden determinar les condicions de precontractació -que el Govern ha fixat en 15 minuts-, i que els ens locals poden augmentar aquest interval de temps justificadament. En segon lloc, estableix que els vehicles VTC no podran circular per les vies públiques buscant clients. I, per últim, prohibeix tenir activada la geolocalització del vehicle, que permet als usuaris ubicar els vehicles abans de contractar-los. 

Durant la roda de premsa, Calvet ha anunciat que el Govern ja està treballant en l’elaboració d’una llei integral que regularà el sector del taxi i VTC’s i que “posa el focus en la garantia dels drets dels usuaris en la prestació del servei”. A més, ha revelat que l’Executiu vol posar en marxa aquesta mateixa setmana el registre de  comunicacions de les VTC, i que a través d’aquesta eina les empreses hauran d’informar de tots els serveis realitzats. Finalment, el conseller de Territori ha assenyalat que es posarà en marxa, en diàleg amb el sector del taxi, un pla de digitalització especialment adreçat a aquest sector. 

Rebuig dels conductors de VTC…

Els conductors del servei VTC s’han concentrat aquest matí des de dos quarts de nou a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra el decret que finalment ha estat aprovat per l’Executiu de Quim Torra. A més, els conductors dels VTC han anunciat aquest migdia que retiren els seus cotxes de l’Avinguda Diagonal de Barcelona, després d’uns 10 dies ocupant dues vies d’aquesta important via de la capital catalana.

… i celebració d’Élite Taxi

L’associació majoritària en el sector del taxi, Élite Taxi, ha expressat en un comunicat satisfacció per l’aprovació del decret. Ha agraït a la Generalitat que doni “suport al taxi català com a servei públic d’interès”. Per a l’AMB també ha tingut bones paraules: “Volem agraïr a l’Ajuntament i especialment a Ada Colau la seva comprensió amb el problema”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa