Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El director del metro critica la T-Mobilitat: “És un projecte molt mal planificat”
  • CA

El director del metro de Barcelona, Ramon Bacardí, ha criticat durament la T-Mobilitat, que després d’anys de retards s’hauria de començar a implementar aquest mateix 2020. “La T-Mobilitat és un projecte d’I+D molt agosarat i, sota el meu punt de vista, molt mal planificat”, ha etzibat Bacardí en una entrevista al web corporatiu de TMB. “De fet, quan vaig entrar a l’ATM el primer que vaig fer és replanificar-lo, ja que posar d’acord més de 70 operadors i diverses administracions no és fàcil”.

Bacardí també és molt crític amb el consorci encarregat de posar-la en marxa, SOC Mobilitat –format per Indra, CaixaBank, Moventia i Fujitsu–, ja que considera que les empreses adjudicatàries del projecte “no han estat a l’alçada i els ha costat molt executar-lo”. En opinió del director del metro, “la tecnologia ha avançat molt més ràpid que el projecte i em temo que la seva posada en servei no acabi oferint les millors prestacions”. 

Calendari incert

Tot i això, Bacardí, que té més de 33 anys d’experiència a la companyia, assegura que les instal·lacions estan gairebé acabades i confia que en els pròxims mesos “es comencin a posar en servei alguns títols i funcionalitats” i el 2022 “s’acabi de fer tot el desplegament en l’àrea de l’actual servei de les distintes corones”.

El calendari que seguirà el nou bitllet començarà aquest any, segons el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030 de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), per a alguns usuaris. En concret, per als de T-usual, T-jove i targetes de Família Monoparental que viatgin en la primera zona tarifària. Així doncs, no estarà disponible, per exemple, per als viatgers que vagin de Barcelona a Terrassa, ja que és un trajecte de tres zones.

El següent pas, segons el document de l’ATM, es donarà serà al primer semestre de l’any que ve. Serà llavors quan la resta de viatgers podran accedir a la T-mobilitat i recarregar els seus bitllets en el nou suport. De nou, però, només la podran fer servir per a trajectes en la primera zona tarifària. En aquest segona fase els usuaris podran recarregar la T-mobilitat mitjançant el mòbil o a través d’internet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa