Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els laterals de la Diagonal i la Gran Via deixaran de ser rutes per creuar Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona vol convertir algunes de les mesures provisionals adoptades durant la pandèmia als carrers en estructurals. Per això, a partir del 8 de febrer prohibirà als vehicles privats utilitzar els laterals de l’Avinguda Diagonal i els de la Gran Via de les Corts Catalanes. L’objectiu del consistori és pacificar els laterals de forma permanent i per tant, només permetre el pas de vehicles en alguns casos.

Només hi podran circular bicicletes o vehicles de mobilitat personal, taxis, vehicles de càrrega i descàrrega, busos i veïns o usuaris d’un pàrquing, així com clients d’hotels. A banda, la velocitat màxima de circulació serà de 30 km/hora i s’obligarà a fer girs obligatoris en alguns carrers, excepte si són taxis o bicis. La mesura que restringirà de forma estructural el pas de vehicles vol impedir que el trànsit privat circuli en línia recta al llarg dels laterals i que aquests s’utilitzin per creuar la ciutat.

Així, la senyalització que es farà visible de forma progressiva a partir del 8 de febrer obligarà a girar en alguns dels carrers, exceptuant les bicicletes i els taxis, que sí que podran seguir recte.

Girs obligatoris

Al lateral mar de Diagonal, entre la plaça Francesc Macià i passeig de Sant Joan, els vehicles hauran de desviar-se en els creuaments amb Muntaner, Rambla Catalunya, Pau Claris i Bailén. Al lateral muntanya de Diagonal, entre passeig de Sant Joan i la plaça Francesc Macià, els girs s’hauran de fer als creuaments amb Roger de Llúria, Via Augusta i Aribau.

Al lateral mar de Gran Via, entre plaça Espanya i el carrer Marina, els girs obligatoris s’hauran de fer als creuaments amb Vilamarí, Viladomat, Villarroel, Muntaner, Balmes, Pau Claris, Nàpols i Marina.

Amb la nova senyalització, els vehicles que tinguin permès l’accés als laterals –exceptuant bicis i taxis– hauran de buscar recorreguts alternatius als habituals per arribar al seu punt de destí, ja que hauran de complir amb aquests girs. Això pot afectar, per exemple, el recorregut d’un veí amb el seu cotxe per arribar fins al pàrquing de casa o un transportista que distribueix mercaderies a un comerç.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rafa a febrer 01, 2021 | 15:56
    Rafa febrer 01, 2021 | 15:56
    Podrieu donar la informació veraç, doncs sí que es permet la circulació del vehicle privat als laterals, però es limiten els trajectes de pas.
  2. Icona del comentari de: E a febrer 03, 2021 | 00:05
    E febrer 03, 2021 | 00:05
    Ya pronto

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa