Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El canvi de fase provoca un tímid augment de viatgers al metro
  • CA

Els passatgers al metro de Barcelona aquest primer dilluns de fase 1 han crescut un 13% en hora punta respecte a la setmana passada, segons les dades oficials facilitades per TMB, que indiquen que hi ha hagut 78.000 validacions. Amb tot, la xifra és encara un 70% més baixa que en la mateixa setmana de l’any passat.

La tendència de gradual recuperació dels usuaris del transport públic també es nota als FGC, que registren un 17% més d’usuaris que fa una setmana, passant dels 15.630 als 18.304. A Rodalies Renfe, el nombre de passatgers s’ha incrementat aproximadament un 10%, segons la companyia, tot i que segueix en nivells molt baixos, un 74,8% per sota de l’habitual.

Lluny de les xifres preCovid-19

La setmana ha començat al metro amb un augment del 8% en les validacions fins a les 7 del matí, xifra que suposa un 51% menys que en el mateix dia de referència del 2019. Un percentatge que ha augmentat fins al 13% d’increment en hora punta. La setmana passada, en fase 0,5, les xarxes de metro i bus de Barcelona van transportar 2,45 milions de passatgers, un 17% més que la setmana anterior, en plena fase 0.

A Rodalies, el descens respecte a un dia normal és del 74,8%, respecte al 85,8% d’ara fa una setmana. Als Ferrocarrils de la Generalitat, malgrat l’augment del 17% en el nombre de validacions, el total és encara un 75,9% menys que en un dia equivalent de l’any passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa